BOTAŞ'ta 10 bürokrat ve işadamı hakkında 'yakalama emri' çıkarıldı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BOTAŞ'ta ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla başlatılan Mavi Hat Operasyonu'nda; 26 kişinin tutuklanmasının ardından, 10 bürokrat ve işadamı hakkında ?yakalama emri? çıkarıldı. Soruşturmanın; 2'nci Beyaz Enerji Operasyonu'nun bir numaralı sanığı olan işadamı İbrahim S.'nin, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir A. ve BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Rıza Ç. ile yakın ilişkisinin saptanmasıyla başladığı kaydedildi. Bekir A., Rıza Ç. ve işadamı İbrahim S.'nin yemek yerken, ofiste buluşurken çekilmiş görüntü ve fotoğrafları da dosyaya girdi.

KOMİSYONA HEDİYE

Bürokratlarla işadamlarının, ihale komisyonu üyelerine bilgisayar ve plazma televizyon hediye edilmesine ilişkin konuşmaları da tespit edildi. İbrahim S., ?Enerji sektöründe çalışan insanlarız. Buluşmamız doğal. Büroma, siyasetten gelip gidenler olur. Neden geldiniz diyemem. Çoğunu tanımam? diye ifade verdi.

?By-pass oldum, ilaçla yaşıyorum? diyerek suçlamaları reddeden İbrahim S., Türkiye'de ihale bile almadığını sadece ABD ve Ortadoğu'daki ihalelere girdiğini savundu. Diğer bürokratlar da Şahdeniz Projesi kapsamındaki ihalelerinin iptal nedeni sorulunca, bu sayede devlete para kazandırdıklarını söyledi. Bürokratlar, üstlerinden gelen emirler doğrultusunda projeleri hızlandırmak için yaptıkları konuşmaların ?çıkar amaçlı? olmadığını ileri sürdü. Tutuklanan Rıza Ç., ?Devletin imkanları budur? diyen polisin sadece biskivü verdiğini, 11 saat aç kaldığını öne sürdü. Bekir A. da, ?Memuriyet hayatım boyunca hep devletimin çıkarlarını düşündüm? diye konuştu. Serbest kalan üst düzey bürokrat Ş.A. ise, ?Geleceğe dönük önemli idealleri olan şahsımın takdir beklerken bu soruşturmaya dahil edilmesini anlamakta güçlük çekiyorum? dedi.

Kıvanç EL - Ufuk TÜRKYILMAZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber