Türkiye'nin en 'inovatif' ili Adıyaman

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2. İnovasyon Konferansı çerçevesinde 81 ilden kamu ve özel sektör kuruluşlarının "inovasyon-yenilikçilik" konularında değerlendirilmesi sonucunda Adıyaman en inovatif il seçildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Adıyaman'ın Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda farklı şeyler hesap edeceğine, bölgesini yenilikçilikle geliştirmeyi seçtiğini belirtti.

Fed Traınıng ve Turkishtime tarafından düzenlenen ve TİM, Akbank, Toyotosa, Turkcell ile Arçelik'in desteklediği 2. İnovasyon Konferansı İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Konferansın açılışında konuşan TİM Başkanı Oğuz Satıcı, ihracatçıların sadece faiz ve kur gibi konularla ilgilenmediklerini, pazarlama, yenilikçilikle ilgili birçok iş yaptıklarını anlattı. Bu çalışmalarının maalesef gölgede kaldığını belirten Satıcı, 2002 yılından bu yana 4 kat artan ihracat başarısının altında bu çalışmaların yattığını kaydetti. Türkiye'nin insan kaynağının önemine dikkat çeken Satıcı, "Gerçek petrol, doğalgaz kaynağımız burada." dedi.

Konferans kapsamında bu yıl ilk kez, Türkiye'nin inovasyon konusunda en gayretli ili seçildi. Türkiye'nin 81 ilinin dünyanın gelişmiş ülkeleri kadar potansiyele sahip olduğunu ifade eden Oğuz Satıcı, bundan sonra her inovasyon toplantısında bir ilin seçilerek ilan edileceğini kaydetti. Satıcı, daha sonra bu yıl inovasyon alanında kamu ve özel sektör temsilcilerinin çok fazla fazla çaba sarfetmesi nedeniyle, yenilikçiliğe verdiği önem nedeniyle bu yıl Adıyaman'ı en inovatif il seçtiklerini aktardı.Satıcı, Adıyaman'ın Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu'sunda farklı şeyler hesap edeceğine, bölgesini yenilikçilikle geliştirmeyi seçtiğini belirterek, Adıyaman Valisi Halil Işık ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası adına Sunset Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Güneş'e plaket verdi.

"YATIRIMCILAR SIRADA"

Adıyaman Valisi Halil Işık ise, Adıyaman'ın sanayide hızla geliştiğine ve teşvik yasalarını başarıyla uygulayan iller arasında olduğunu anlattı. 2000 yılında göreve geldiğinde ilde 5 sanayi tesisi olduğunu ifade eden Işık, bugün 43 tesise sahip olduklarını kaydetti. Işık, Gölbaşı ve Besni Organize Sanayi Bölgelerinden(OSB) sonra Kahta ve Merkez OSB'lerinin tamamlanmasını bekleyen 23 sanayi kuruluşu daha bulunduğunu ifade etti.

Bu yıl, "Türkiye İnovasyonla nasıl kalkınır?" temasıyla düzenlenen konferansın konuşmacıları arasında "Türkiye Nasıl Zenginleşir" kitabının yazarı Arman Kırım, teknolojiyi iktisat teorisiyle birleştiren Prof. Paul Romer ve "The Innovator's Solution" isimli dünyanın en çok satan inovasyon kitabının yazarı Micheal Raynor bulunuyor.

Bu arada, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ve Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala programda yer almalarına rağmen yoğun gündem nedeniyle konferansa katılamadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber