Sayın Yalçın, Gizlemekle Sorunu Çözemezsiniz

Günlerdir bir konunun, basit bir konunun açıklığa kavuşturulmasını talep etmekteyiz. "Öğretmen açığı tam olarak nedir?"... Ancak Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu talebi karşılamak ve kamuoyunu aydınlatmak yerine, sitemizdeki haberler sonrasında, illere yazı göndererek, iller bazında öğretmen ihtiyacını gösteren bilgilerin internet sitelerinden kaldırılması istenmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük bir tartışma yaratan Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen açığı konusunda sitemizde yayımlanan Sayın Genel Müdür Necmettin Yalçın Gerçek Öğretmen İhtiyacını Açıklamalıdır başlıklı ve Sayın Genel Müdürden Acilen Açıklama Bekliyoruz... başlıklı yazılarımızda Personel Genel Müdürü Sayın Necmettin YALÇIN'ın iyi niyet ve devlet ciddiyetine yakışır davranış sergileyeceğine olan inancımız doğrultusunda kamuoyunu yakından ilgilendiren öğretmen açığının resmi rakamlarının açıklanmasını bu konudaki kafa karışıklıklarının giderilmesini devlet ciddiyeti, dürüstlük, yönetimde açıklık, etik ilkelerin de gereği olarak talep etmiştik.

Bu yazılarımızda bu verilere sayın genel müdürün 2 tuşa basarak ulaşabileceğini de belirtmiştik.

Ancak, Sayın Genel Müdürün aşağıda yayımladığımız yazıyı illere gönderdiğini öğrenince şoke olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu yazıda genel müdür İl Milli Eğitim Müdürlüklerine talimat vermekte ve resmi belge niteliğinde öğretmen açıklarının İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin resmi Web sitelerinde yayımlanmaması hususunda talimat vermektedir.

Yani genel müdür yaptığı açıklamalarda;

"- Şeffaflık
- Kamu yararı,
- Kamuoyunu doğru Bilgilendirme,
- Mesleki olgunluk ve yeterlilik,
- Meslek etiği iş ahlakı,
- Hassasiyet,
- İyi niyet,
- Nezaket,
- Güvene dayalı yönetim anlayışı,
- Vatandaş devlet ilişkilerinde vatandaş devlet ilişkilerinde saygılı, ölçülü, dürüst ve güvenilir bir yaklaşım sergilemesi bizim önem ve öncelik verdiğimiz hususlardır."

sözcüklerini sarf ederken gerek kamuoyunu yakından ilgilendirmesi ve doğru bilgilendirilmesi adına gerekse hukuki olarak bilgi edinme kanunu gereği her vatandaşın ulaşmasına olanak verilecek bir konuda bu kadar sıkı ve alt kademedeki yöneticileri de gizliliğe teşvik etmek bir yana emreder nitelikte bir yazıya imza atmasında yatan mantığı anlayamadığımızı belirtmek isteriz?

Yazıyı yayımlıyoruz. Takdir kamuoyunun.

Maksut BALMUK-Ahmet KANDEMİR
Site Editörleri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber