Görme engelli genç, bürokrasiyi yendi, öğretmenliğe başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 07:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görme engelli olduğu için öğretmenliğe kabul edilmeyen Ramazan Koçak, çok sevdiği mesleğine başladı. Mağduriyetinin Zaman Gazetesi'nde yayımlanmasının ardından harekete geçen Milli Eğitim Bakanlığı, Koçak'ın göreve başlaması yönünde karar aldı.

Bir hafta önce Edirne'de Uzunköprü Mehmet Arif Dilmen Ticaret Meslek Lisesi'nde rehber öğretmen olarak ders başı yapan Koçak, kendisiyle aynı durumda olan arkadaşlarının da sorunlarının çözülmesini istiyor. AK Parti milletvekili Lokman Ayva, Koçak'ın mağduriyetinin giderilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ayva, "Koçak'ın sorunu çözüldü. Ümit ediyorum aynı durumda olan diğer engelli öğretmen adaylarının da mağduriyetleri en kısa zamanda giderilir." diye konuştu.

Ramazan Koçak, Boğaziçi Üniversitesi'nden onur derecesiyle mezun oldu. İleri derecede İngilizce bilen Koçak, hedefi olan rehberlik öğretmenliğine yaklaşmıştı ki, özrü önüne engel olarak çıkarıldı. Edirne'de bir liseye ataması yapılan Koçak, geçici olarak çalıştığı rehabilitasyon merkezinden istifa ederek hazırlıklarını tamamladı. Evraklarını alıp tayininin yapıldığı ilçeye giden Koçak, raporunda 'Yurdun her yerinde, her iklimde öğretmen olur.' ibaresi yazmadığı için geri çevrildi. Koçak, hakkını aramak için hukukî yollara başvurdu. Beyazay Derneği'nde düzenlenen bir yemekte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşmayı başardı. Koçak, "Başbakan, yanında bulunan İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'ya dönerek, "Lokman, bu meseleyi çözün. Çözemezseniz getirin ben çözeyim." dedi. Aradan bir aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen gelişme olmadı." diye konuşmuştu.

Ayva, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, 'alınsınlar' diyerek yönetmelik çıkarttığına; fakat diğer yöneticilerin keyfî zorluk yaşattığına dikkat çekmişti. Ramazan Koçak'ın mağdur olduğunu anlatan Ayva, "Sorumluluklarımızı yerine getirmiyorsak niye varız? Adamlar keyfî olarak uygulamıyor." demişti.

Ayşegül Aybar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber