Sicil Değil, Disiplin Cezası Affı...

Dün ve bugünkü gazetelerin tümünde "memura sicil affı geliyor" başlıklı haberler yer almıştır. 2004 yılı toplu görüşmeleri sonucunda ulaşılan mutabakat gereği, Devlet Personel Başkanlığınca hazırlanan ve Başbakanlığa sunulan tasarı sicil affını değil disiplin affını içermektedir. Memurlara her yıl sonunda verilen sicillerin affolması gibi bir durum söz konusu olamaz. Hazırlanan tasarı, memurlara verilen disiplin cezalarını affetmektedir. Yaklaşık 20 bin memuru ilgilendiren tasarıya ilişkin ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 21 Ocak 2005 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 20 bin memuru ilgilendiren Disiplin Affı Yasa Tasarısı Başbakanlık'a sunuldu.

Tasarıyla yüz kızartıcı suçlar haricindeki cezalar affa uğrayacak ve söz konusu memurların disiplin cezaları temizlenmiş olacak.

Memur sendikaları ile hükümet arasında gerçekleştirilen toplu görüşmelerde, sendikaların disiplin affı talebi hükümet tarafından olumlu karşılanmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Devlet Personel Başkanlığı sözkonusu disiplin affı yasa tasarısını hazırlayarak başbakanlığa gönderdi.

Disiplin affı çeşitli sebeplerle uyarma, kınama, aylıktan kesme, kademe ilerlemesini durdurma gibi cezalar almış 20 bin 543 kamu çalışanını ilgilendiriyor. Tasarıyla devlet memurluğundan çıkarılma cezası alan 639 kamu çalışanı da göreve yeniden başlayabilecek. Ancak burada yüzkızartıcı suç kriteri dikkate alınacak. Affa uğramış olsalar bile kamuya dönemeyecek nitelikte suç işlemiş olanlar bu düzenlemeden faydalanamayacak. Yani zimmet, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik ve devlete karşı suç işleyenler kapsamda yer almayacak.

Tasarı toplu görüşmelerin yapıldığı tarihe kadar ceza almış memurları kapsayacak.

Memur disiplin cezalarına en son 1999 yılında af gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber