Memurun Sicili Affedilmiyor!

Sitemizde 21.01.2005 tarihinde "Sicil Değil, Disiplin Cezası Affı..." başlığı altında, hükümetin çıkaracağı yasanın bir sicil affını değil, disiplin cezalarının affını içerdiğini belirtmiştir. Zira sicil affı diye bir durum söz konusu değildir. Bu haberimizden sonra AA ve İHA medyaya geçtiği haberlerde, başlık olarak "disiplin affı" kavramını kullanmaya başlamıştı. Ancak bugünkü Hürriyet, Sabah, Star ve Cumhuriyet gazeteleri hala sicil affı terimini kullanmaya devam etmiştir. Buna karşın Milliyet, Posta, Takvim ve Yeni Şafak gazeteleri doğru tanımlama olarak "disiplin affı" terimini kullanmıştır. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 12 Mart 2005 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİCİL NEDİR: Devlet memurları hakkında, her yıl sonunda, genel durum ve davranışları, mesleki ehliyetleri ve yöneticilik ehliyetleri yönünden bir değerlendirme yapılacak sicil düzenlenir. 100 üzerinden 59 ve daha düşük alanlar olumsuz sicil almış sayılır ve bu memurlar başka bir sicil amirinin emrine atanır. Burada da sicilin olumsuz olması halinde memur hakkında emeklilik işlemleri uygulanır.

DİSİPLİN NEDİR: Devlet Memurları Kanununun 124 maddesinde öngörülen fiilleri işleyenelere verilen cezalara disiplin cezası denir. Uyarma, Kınama, Aylıktan kesme, Kademe İlerlemesinin Durdurulması ve Memurluktan Çıkarma olmak üzere beş tanedir.

İşte hükümet tarafından Meclise sevk edilen tasarı disiplin uygulaması olarak geçen bu cezaları affetmektedir. 657 sayılı Kanun ve Devlet Memurları Sicil Yönetmeliği hükümlerince verilen sicillerin affı diye bir durum söz konusu olmadığı gibi bugüne kadar da böyle bir af olmamıştır.

Daha önce yayımladığımız haber için tıklayın.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber