ÖSYM'ye 2. Çağrı: Önlisans ve Lise mezunları için branş sıralamalarını açıklayın!

16 Aralık 2010 tarihinde yayımladığımız haberde, ÖSYM'ye, branş sıralamalarını yayınlama çağrısında bulunmuştuk. Şuan lisans mezunları için branş sıralamaları yayınlanmış durumdadır. Önlisans ve lise mezunları için branş sıralamalarının yayınlanmamasının hiçbir gerekçesi bulunmamaktadır. Memurlar.net olarak bir kez daha, verilerin tarafımıza verilmesi halinde, gerekli tüm teknik altyapıyı sağlayarak sıralamaları yayınlayabileceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 ARALIKTA YAYIMLANAN HABER

2010 KPSS Önlisansa 500 bini aşkın aday, lise sınavına ise 1,5 milyona yakın aday katılmıştır.

Bu sınav sonuçları 2012 yılına kadar geçerli olacaktır.

Söz konusu olan, 2 milyona yakın kişinin hayatlarını planlamaları hususudur. .

ÖSYM bugüne kadar hep sadece "girilen düzey bazında" sıralamaları vermiştir. Bu, hiçbir anlam ifade etmemektedir. Esas anlamlı olan branş sıralamalarıdır.

Bir elektrik teknisyeni veya bir makine teknikeri kendi bölümünden mezun olmuş adaylar arasında kaçıncı olduğunu bilirse, açıklanan kontenjanlara göre işe girip giremeyeceğini az çok kestirebilecektir. Bu, sınava girmeyen kişilerin de anlayabileceği çok önemli bir husustur.

ÖSYM Başkanlığının bugüne kadar vermemekte ısrar ettiği bu bilgileri açıklayarak yeni bir başlangıç yapması uygun olacaktır.

Eğer teknik nedenlerden dolayı bu veriler açıklanmıyor ise, Memurlar.net olarak gerekli tüm teknik alt yapıyı sağlayarak verileri memurlar.net serverları üzerinen yayınlayabileceğimizi ÖSYM Başkanlığına taahhüt ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber