SPK tebliğlerinde değişiklik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Mart 2011 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları ve Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar tebliğlerinde değişiklik yapıldı.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) söz konusu tebliğlerindeki değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları tebliğindeki değişiklikle, tebliğin ?Bağımsız denetime ve incelemeye (sınırlı bağımsız denetime) tabi işletmeler? başlıklı 5. maddesine, ?İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Gelişen İşletmeler Yönetmeliği kapsamında payları Gelişen İşletmeler Piyasası Listesinde yer alan ortaklıkların altı aylık ara dönem finansal tabloları inceleme (sınırlı bağımsız denetim) kapsamında değildir? fıkrası eklendi.

Öte yandan Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar tebliğinde de değişikliğe gidildi. Bu çerçevede tebliğin, ?kanuna tabi diğer işletmeler? başlıklı 23 maddesinden sonra gelmek üzere 23/A maddesi eklendi.

?Muafiyet hükümleri?ni içeren bu maddeye göre, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Gelişen İşletmeler Yönetmeliği kapsamında payları Gelişen İşletmeler Piyasası Listesinde yer alan ortaklıkların tebliğin, ?finansal tabloların hazırlanmasında esas alınacak standartlar? başlıklı 7. maddesi kapsamında üç ve dokuz aylık finansal tablo düzenleme ve ?yönetim kurulu yıllık ve ara dönem faaliyet raporları? başlıklı 8. maddesi kapsamında ara dönem faaliyet raporu düzenleme yükümlülükleri bulunmayacak.

Ayrıca sermaye piyasası araçları bir borsada işlem gören ortaklıklar, işlem sıralarının 30 iş gününden fazla süre ile durdurulması halinde ve bu halin devamı süresince yine 7. madde kapsamında ara dönem finansal tablo düzenleme ve 8. madde kapsamında ara dönem faaliyet raporu düzenleme yükümlülüklerinden muaf olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber