MKEK, müfettiş yardımcısı alım yönetmeliğini değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Mart 2011 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12 Mart 2011 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 27872

YÖNETMELİK

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumundan:

M.K.E. KURUMU TEFTİŞ KURULU YÖNETMELİĞİNDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 ? 9/12/1992 tarihli ve 21430 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan M.K.E. Kurumu Teftiş Kurulu Yönetmeliğinin 22 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Müfettiş yardımcılığı giriş sınavına katılma şartları

MADDE 22 ? M.K.E. Kurumu Müfettiş Yardımcılığı Sınavına katılabilmek için aşağıdaki koşullara sahip olmak gerekir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde yazılı nitelikleri haiz olmak.

b) Sınav başvurusunu süresi içerisinde, usulüne göre ve gerekli belgeleri sunarak yapmış olmak.

c) Sağlık durumu her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görevini devamlı yapmaya elverişli olmak.

ç) En az 4 yıllık lisans eğitimi veren siyasal bilgiler, hukuk, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

d) Sınavın açıldığı yılın Ocak ayı başında 30 yaşını doldurmamış bulunmak. Ancak askerliğini yapmış olanlar için bu sınıra askerlik süresi kadar süre eklenir.

e) Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik gereği yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda A Grubu kadrolar için belirlenen puan türünde, M.K.E. Kurumu Müfettiş Yardımcılığına giriş sınavı için M.K.E. Kurumu tarafından ilan edilecek yeterli puanı almış olmak. Giriş sınavına, açıktan atama izni alınmış kadro sayısının 20 katından fazla olmamak ve KPSS başarı sıralaması esas alınmak üzere M.K.E. Kurumu tarafından belirlenen sayıda aday çağırılır.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?MADDE 23 ? Sınava girmek isteyenlerin Teftiş Kurulu Başkanlığına yapacakları başvuru için gerekli olan belgeler aşağıda belirtilmiştir:

a) Aday başvuru formu.

b) Adayın diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da Kurum tarafından onaylı örneği.

c) Sağlık durumu her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görevini devamlı yapmaya elverişli olduğuna dair yazılı beyanı.

ç) Erkek adayların askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı.

d) 4,5x6 cm. ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf.

e) Devlet memuru olarak atanmaya engel nitelikte sabıka kaydının olmadığına dair yazılı beyanı.

f) Özgeçmişi.

g) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin aslı veya Kurumca onaylı örneği.

Aday başvuru formunda adı ve soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum yeri ve tarihi, mezun olunan yüksek öğrenim kurumu, kendisi hakkında bilgi verebilecek iki kişinin adları ve adresleri ve gerekli diğer bilgiler bulunur. Sınav Kurulu tarafından düzenlenecek başvuru formu Kurumun internet sitesinde yayımlanır. Başvuru formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler sınavı kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılır, atamaları yapılmaz, atamaları yapılmış ise iptal edilir.

Sınav için başvurular bittikten sonra, başvuru yapan adayların T.C. kimlik numaralarının, ad ve soyadlarının ve KPSS puanlarının doğruluğu ÖSYM'ye ait internet sitesinden kontrol edilir. Yapılan kontrol sonucunda KPSS sonuç belgesinde tahrifat yaptığı belirlenen adaylar ÖSYM'ye bildirilir.

Diplomasında, KPSS Sonuç Belgesinde ve Müfettiş Yardımcılığı Sınavı Giriş Belgesinde silinti, kazıntı ve sair yollarla değişiklik yapıldığı belirlenen adaylar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulur.

Devlet memuru olarak atanmaya engel bir adli sicil kaydı olduğu tespit edilen, başvuru belge ve beyanları geçerli olmayan ve sınava başvuru koşullarına sahip olmayan adayların başvuruları iptal edilir, durum kendilerine yazı ile bildirilir ve belgeleri iade edilir.?

MADDE 3 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber