Kırklareli Valiliğinden öğretmen tesisi açıklaması

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mayıs 2011 15:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İğneada Öğretmen Kampı neden kapandı? başlıklı haberimizle ilgili olarak Vali Yardımcısı Sayın İsmail GÜLTEKİN telefonla arayarak konu hakkında bilgi vermiştir.

Yazımızda ?İğneada Öğretmen Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisleri olduğunu okumuştuk. Telefonla bir türlü ulaşamadık ve oraya vardığımızda bir bakalım dedik.

Bir de ne görelim koca sahilde boylu boyunca kurulmuş sosyal tesis harabeye dönmüş. Halktan aldığımız bilgilere göre burası geçen yıla kadar hizmet vermiş. Şimdi atıl durumda ve birilerine devredilecek tesis.

Bazı bakanlarımızın öğretmenevlerini özelleştirelim cümlelerini duymuştuk bu cümlelere çok da tepki göstermişlerdi öğretmenler. Özelleştirme İğneada'dan mı başlayacak acaba?

Yazık olur bu sosyal tesise birilerine peşkeş çekilir yada atıl bırakılırsa?

Denize sıfır konumda yeşillikler içinde küçük evlerden oluşan bir kamp alanı burası. Buraya çeki düzen verilse emin olun boş kalmaz ve Akdeniz'i aratmaz bu tesis.

Hafta sonu tatili olması münasebetiyle yetkililerle görüşemedik tesis hakkında ama bir açıklamaları varsa bekleriz ve yayımlamaktan imtina etmeyiz emin olsunlar. Belki valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün söyleyecek bir çift sözü vardır bu tesis hakkında??

Cümlelerine yer vermiştik.

Vali Yardımcısı Sayın İsmail GÜLTEKİN'in verdiği bilgilere göre;

Tesisin bulunduğu yer Orman Bakanlığına ait bir yer. Bu bölgeyi öncelikle İl Özel İdaresi Orman Bakanlığından kiralamıştır. Bu kiralamanın ardından İl Özel İdaresi de öğretmenlerin hizmetine açmış ve Öğretmen Eğitim Merkezi olarak yıllarca hizmet vermiştir. Daha sonra kurumlar arası kira ve diğer konularda çıkan anlaşmazlıklarda sözleşme feshi yoluna gidilmiş ve konu yargıya taşınmıştır. Yargı Orman Bakanlığını haklı görerek tesisin Orman Bakanlığında kalmasına karar verilmiştir.

Bunun üzerine tesis hizmete kapatılmıştır.

Sayın GÜLTEKİN; Bütün bu gelişmelere rağmen Kırklareli Valiliği işin peşini bırakmamış ve Orman Bakanlığından bu yerin tekrar kendilerine verilmesi girişimlerinde bulunulduğunu, bu girişimlerde son aşamaya gelindiğini muhtemelen sorunun kısa sürede çözümleneceğini belirtilmiştir.

Sorunun çözümlenmesi ile beraber çok güzel bir tesisin Öğretmenlere kazandırılacağı müjdesini de veren sayın GÜLTEKİN'e ve Kırklareli Valiliğine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Devletin kurumları arasında üstelik tek başına iktidar döneminde bu durumların yaşanması ev mağduriyetler doğurması gerçekten acı verici.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nimet ÇUBUKÇU'nun konuya el atarak çözümlemesi ve bürokratların aşamadığı sorunu bakanlık düzeyinde aşılması dileğiyle?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber