Sözleşmeli öğretmenlerin haklı talebi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mayıs 2011 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır verilen sözlere rağmen kadroya alınmayan sözleşmeli öğretmenler seçim öncesinde kadroya geçmek istemektedirler. Herkesin bu talebi daha doğrusu sözleşmeli öğretmenlik kavramının literatürden silinmesini canı gönülden desteklemesi gerekir. Tüm sözleşmeli öğretmenler kadroya alınsınlar ve bundan böyle kadrolu alım yapılsın.

Asıl konu bu olmakla beraber Sözleşmeli öğretmenlerin başka da beklentileri var üstelik makul ve gerçekçi talepler. MEB'in üstesinden gelebileceği hukuken de sorun yaratmayacak talepler:

1- 30Bin sözleşmeli öğretmen alımından sonra Özür grubu yer değiştirme açılsın ve özrü olan Sözleşmeli öğretmenlere yer değiştirme olanağı verilsin.

2- İller arası yer değiştirmede uygulanacak becayişten sonra isteğe bağlı yer değiştirmeler yapılsın tıpkı kadrolular gibi. MEB'in Sözleşmeli alımı için almış olduğu pozisyonların çakılı olduğunu defaten dile getirmiştik. Yani A iline verilen Matematik Sözleşmeli pozisyonu 10 ise ve bunların hepsi dolu ise yer değiştirme yapmak mümkün değil demiştik. Bu durumun esnetilmemesi halinde sözleşmeli öğretmenlerin özür grubunda dahi yer değiştirmeyeceğini vurgulamıştık. Bu yıl MEB bir esneme izni almış ve 2bin ilave özür grubu yer değiştirme için olanak sağlamıştı. Gelinen noktada talebimiz ise 30bin öğretmen alımından sonra 10-13bin civarında sözleşmeli öğretmen kadroya geçeceğinden pozisyonlar boşalacaktır. MEB'in bu pozisyonlar için Sözleşmeli öğretmenlere İsteğe Bağlı Yer değiştirme olanağı vermesi mümkün. Burada hiçbir sorun görülmemektedir. MEB istedikten sonra bunu gerçekleştirebilir.

3- Şimdi MEB yetkilileri diyecekler ki biz bazı yerlere öğretmen bulamıyoruz sözleşmelileri diğer illere yollarsak buralar ne olacak? Buralarda .çalışmak için canı gönülden 30bin atamadan sonra sözleşmeli alımı bekleyen on binlerce kişi var. Bu sorun da bu şekilde çözülebilir.

Bu talepler tamamen yerinde taleplerdir. MEB'in bu konuda adım atması gerekir. Bunun için gerekli takvimin seçimden önce açıklanması ümidiyle?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber