MEB, boğulma riskine karşı farkındalık oluşturacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2011 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yaz aylarında artış gösteren boğulma olaylarının önlenmesi için öğrenci ve velilerin bilinçlendirilmesini istedi. Çubukçu, özellikle yaz spor okulları programı içinde gençlerin yüzme öğrenmelerine yönelik çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla, ?Boğulma Riskine Karşı Alınacak Önlemler' konulu bir genelge yayınlandı. Söz konusu genelgede Türkiye'de her yıl yüzlerce kişinin serinlemek için girdikleri deniz, göl, gölet, akarsu ve su birikintisi gibi yerlerde boğulma sonucu yaşamını yitirdiğine dikkat çekildi. Yaz aylarında su kaynaklarının yoğun olduğu illerde sıklıkla boğulma vakaları yaşandığı vurgulandı. Bu sayının doğal afetlerde kaybedilen insanların yıllık ortalamalarına yakın rakamlara ulaştığı kaydedildi. Genelgede, ?Boğulma vakalarının bir kısmı cankurtarınların da hizmet verdiği havuz, plaj gibi kontrollü alanlarda gerçekleşirken önemli bir kısmı da gölet, sulama kanalları, ırmak gibi kontrolsüz alanlarda gerçekleşmektedir. Boğulma olaylarının daha çok genç nüfusu tehdit etttiği istatistiklere yansıyan bir gerçektir. Ülkemizin geleceğinin teminatı olan çocuk ve gençlerimizin bu şekilde kaybı hepimizi üzmektedir.? denildi.

Bu kayıpların yaşanmaması için bütün kurum ve kuruluşlara çeşitli sorumluluklar düştüğü belirtildi. Bu doğrultuda, okullarda öğrencileri ve velileri bilinçlendirmek üzere toplantılar yapılması, konunun uzmanlarınca konferanslar verilmesi, okul gazete ve duvarlarında konuyla ilgili haberlerin yer alması gerektiği belirtildi. Gerektiğinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile koordine sağlanarak okul içinde ve dışında olmak üzere öğrencilerin konu ile ilgili farkındalık ve duyarlılığını arttırmaya yönelik etkinlikler düzenlenmesi istendi. ?Bu konuda özellikle kamu kurum kuruluşlarınca düzenlenen yaz spor okulları programı içinde gençlerin yüzme öğrenmelerine yönelik çalışmalar teşvik edilmelidir.? ifadelerine yer verildi.

Boğulma riskine karşı alınacak önlemler konusunda okulların kapanacağı son güne kadar öğretmenlerin, eğitim yönetici ve deneticilerin, gerekli hassasiyeti göstermesi talimatı verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber