Maliye Bakanlığı ve DPB, Başbakanın sözüne gölge düşürdü

Sözleşmeli personele kadro veren KHK'ya ilişkin yorumlarımızda bir konu sık olarak sorulacağı için cevap verdik. Mahalli idare personeli, dahil mi, değil mi?... Bu tavrımız sadece olayın hukuki boyutunu göstermek amaçlıdır. Yoksa "mahalli idare personeline kadro verilmesin" gibi tavrımız olamaz. Ancak mahalli idarelerde örgütlü bir sendika tarafından yapılan açıklama dolaysıyla, pek çok ziyaretçimizin kafası karıştı. Burada önemli olan doğruları söylemektir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2011 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar.net olarak yapmaya çalıştığımız, ek ödeme veya diğer düzenlemeler sırasında yapmaya çalıştıklarımızdan farklı değildir. Sadece yapılan hukuki düzenleme, neleri kapsar, neleri kapsamaz, bunu açıklamaktayız.

Bu olayda da, memurlar.net olarak tek amacımız kimseyi kandırmadan, yalan dolana başvurmadan, mevzuat düzenlemesinin neyi kapsayıp neyi kapsamadığını açıklamaktır.

Evet... Başbakan Erdoğan tüm açıklamalarında, sorulan sorulara "tüm sözleşmeliler" kadro alacak demiştir. Ancak bürokratlar düzenlemeyi yaparken mahalli idarelerde çalışan sözleşmeli personeli kapsam dışında bırakmıştır. Bunun değiştirilebilmesi ise, yorumla değil ancak yeni bir mevzuat düzenlemesi ile mümkündür. Yani Bakanlar Kurulunun yeniden karar alması gerekmektedir.

Memurlar.net olarak ilgili kurumların sehven bu hatayı yaptıklarını düşünmüyoruz. Kapsam dışında bırakma kasıtlı olarak yapılmıştır. Mahalli idarelerdeki norm kadro düzenlemesinin ve mahalli idarelere sözleşmeli personel alınırken KPSS'nin şart koşulmamış olmasının, kapsam dışında bırakmada etkili olduğunu düşünmekteyiz.

Seçimlere bir haftalık bir süre kalmıştır. Düzenleme ise 4 Haziranda yayımlanmıştır. Burada, "evet mahalli idarelerdeki sözleşmeli personel de buna dahildir" diyerek herkesi yanıltabilirdik. Ancak memurlar.net olarak böyle bir şeyi yapmayız. Biz sadece hukuki olarak ne doğru ise onu söylemek zorundayız. Kimse bu doğru olan tavrımızdan dolayı bizleri kınamamalı ve eleştirmemelidir.

Burada eleştirilecek bir husus var ise Başbakanın sözüne gölge düşüren Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığıdır, boş yere yanlış bir açıklama yapan sendikadır...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber