İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İlkokul' geri döndü

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Mart 2012 19:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

"4 4 4"ün görüşüldüğü komisyonda 'biz dindarlar ve sizler' sözü tartışma yarattı, kabul edilen önergeyle ilkokul ve ortaokul kavramları yeniden getirildi.

12 yıllık zorunlu eğitimin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın 'biz dindarlar ve sizler' ifadesine CHP'li vekiller tepki gösterdi.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin 2. maddesinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın, 'Biz dindarlar ve sizler' ifadesini kullanması CHP'li milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Isparta Ali Haydar Öner başta olmak üzere CHP'liler, "Bize dinsiz diyemezsiniz, bu ifadeyle toplumu ayrıştırıyorsunuz" dedi.

Masalara vuran CHP'li vekiller Uçma'nın sözlerini geri almasın ve özür dilemesini istediler. Bu sırada Komisyon Başkanı Nabi Avcı araya girerek tarafları sükunete çağırdı. Bu sırada Avcı, 2. madde üzerine verilen önergeyi okutarak oylattı. Kabul edilen önergeyle 8 yıllık kesintisiz eğitimle kullanılmaya başlanan 'ilköğretim' kavramı kaldırılarak, ilkokul ve ortaokul kavramları yeniden getirildi. Oylamanın ardından toplantıya ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber