8 Mart 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2012 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus'ta resmi temaslarda bulunacak.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, Ankara TOBB ETÜ Üniversitesi'nde düzenlenecek ?Yeni Anayasa İçin Söz Kadınlarda' toplantısına katılacak. (10.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Büyüyen Türkiye, Güçlenen Kadınlar' programına katılacak. Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de yer alacak. Erdoğan daha sonra Karayolları Şefliği önündeki toplu açılış törenine katılacak. (12.00/14.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de bir atölyede çalışan kadınları ziyaret ederek Kadınlar Günü'nü kutlayacak. Kılıçdaroğlu, Kağıthane'de Cumhuriyet Halkevi'nde partililerle görüşecek. (13.00/14.30)

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, HAK-İş tarafından Ankara'da organize edilen Kadınlar Günü etkinliğine katılacak. (09.30)

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranı Artırılması Projesi' tanıtım toplantısına katılacak. (10.30)

76. MÜSİAD Genel İdare Kurulu Toplantısı (GİK), MÜSİAD Genel Merkezi yöneticileri, Türkiye'deki MÜSİAD şubeleri ve yurt dışındaki temsilciliklerin katılımıyla Bursa'da yapılacak. Genel Kurul'a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan katılacak. (15.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bursa'da SETBİR Sektör Buluşmaları Toplantısı'na katılacak. (11.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bursa Barosu'nca düzenlenen cübbe giyme ve yemin törenine katılacak. (15.30)

Bakan Zafer Çağlayan, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ile Valiliği ziyaret edecek, Türkiye Genç İşadamları Derneği ve STK temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya gelecek. (15.30/17.00/19.30)

İzmir'deki 18 Roman derneğinin katılımıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 'Hem Romanız, hem kadınız: 2 kere dezavantajlıyız' konulu panel düzenlenecek. (14.00)

İzmir'de Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çarşıda kortej eşliğinde bayan müşterilere karanfil dağıtacak. (11.00)

12 Eylül'de ölen arkadaşları için davaya müdahil olacak (Özel)

12 Eylül 1980 askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılanmasına 4 Nisan'da başlanacak. Davaya müdahil olmak isteyenler Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe vermeye devam ediyor. Bunlardan biri de Fehmi Işıklar. Eski DİSK Genel Başkanı, SHP döneminde TBMM Başkanvekili ve HEP'in Genel Başkanlığını yürüten Fehmi Işıklar, 12 Eylül darbesinde hayatını kaybeden arkadaşları için davaya müdahil olmaya hazırlanıyor.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

Rusya lideri Vladimir Putin, ikili ilişkilerde yaşanan sorunlardan dolayı Gürcistan yönetimini suçladı.

Rusya'nın Tomsk şehrinde trafik polislerinin, bir şoförü dövmeleri amatör kameraya saniye saniye yansıdı.

SPOR

İstanbul'da yarın başlayacak 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın resmi basın toplantısı, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi'nin katılımı ile yapılacak. (12.00)

Sırbistan'da devam eden Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 3. gününde serbest stilde ve bayanlarda 2'şer Türk güreşçi mindere çıkacak. (15.00)

UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Beşiktaş deplasmanda İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla Madrid'de karşı karşıya gelecek. (20.00)

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, KKTC Galatasaraylılar Derneği'nin davetlisi olarak KKTC'ye gidecek. Aysal'ı Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer ve Başbakan İrsen Küçük de kabul edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber