Rüşvetle kaçağı yıkmadılar, 96 yıl hapis cezası aldılar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2012 11:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da menfaat karşılığı kaçak yapılara göz yumdukları iddia edilen 60 sanığın davasında karar çıktı. Kaçak yapılar için rüşvet alıp vermekle suçlanan sanıklar, toplam 96 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Rekor ceza ise, 12 ayrı kişiden rüşvet almakla suçlanan bir zabıta memuruna verildi. 36 yıl hapis cezasına çarptırılan memur, 19 ayrı rüşvet suçundan da beraat etti.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "rüşvet almak ve vermek ve suç işlemek için örgüt kurmak" suçundan toplam 2 bin 400 yıla kadar hapisleri talep edilen ve aralarında belediye, zabıta ile yıkım kontrol ekiplerinin de bulunduğu 60 sanığın yargılaması, 22. celsede son buldu. 4 yıl önce polisin "Gecekondu-16" adlı operasyonunda yakalanan ve yapıların durumuna göre bin 500 ile 3 bin lira arasında rüşvet almakla suçlanan zabıta görevlilerinin de aralarında bulunduğu sanıklar, beraatlerini talep etti. Polisin teknik

takibine yakalanmamak için ankesörlü telefonlardan görüşme yaptıkları ileri sürülen şüpheliler, son sözlerinde, "Beraatimizi; hakkımızda ceza verilecekse bile de hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyoruz" dedi.

ZABITA MEMURUNA REKOR CEZA

Mahkeme, sanıklardan zabıta memuru olan B.D.'yi 2'si teşebbüs toplam 12 ayrı "rüşvet almak" suçundan toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Karıştıkları "rüşvet almak ve buna aracılık etmek ve teşebbüs" suçlarına göre, M.A.Ç. 5 yıl, E.Ö. 3 yıl 4 ay, R.Y. 2 yıl 6 ay, İ.T. 1 yıl 8 ay, R.B. ve M.P. 3'er yıl 4'er ay hapis cezası aldı. F.S., 6 ayrı "yetkili olmadığı bir iş için yarar sağlama" suçundan 5 yıl, A.G. ise yine aynı suçtan 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

RÜŞVET VEREN VATANDAŞLARA 3'ER YIL HAPİS

Ayrıca mahkeme, belediye görevlilerine "rüşvet verdikleri" iddia edilen F.A., N.Ç., M.T.S., S.A., B.Y., S.Ö., D.Ç., İ.Ö., ve M.B.'ye de 3'er yıl 4'er ay hapis cezası verdi. H.B., K.A.ve A.K.'ya "rüşvete aracılık" suçundan verilen 1'er yıl 8'er aylık hapis cezasında ise hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verildi. Y.D. 5, N.M. ise 3 ayrı "rüşvet alma" suçundan ayrı ayrı beraat etti.

RÜŞVET VERMEKLE SUÇLANAN 37 KİŞİYE BERAAT

Ayrıca mahkeme "rüşvet verdikleri" iddiasıyla yargılanan A.E., Ş.S., S.E., B.G., A.S., K.I., Ö.C., Ö.Ç., H.T., A.G., H.C., F.Y., İ.Y., İ.B., İ.T., N.K., M.K., S.Ö., B.B., M.B., M.A., H.T., S.Ö., K.T., A.K., Ş.A., N.D., E.B., Ş.O., M.A., A.K., N.Ö., H.K., N.E., B.M., O.Z. ve R.D.'nin, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

Son alarak mahkeme, "suç işlemek örgüt kurmak" suçundan haklarında dava açılan tüm sanıkların, suçun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine hükmetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber