YURTKUR Genel Müdürü: Kız yurtlarımızın oranını artırdık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2012 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, göreve geldiklerinde yüzde 46,54 olan kız yurtlarının oranını yüzde 60'a çıkardıklarını bildirdi.

Albayrak, YURTKUR Genel Müdürlüğü konferans salonunda kadın yönetici ve personelin katıldığı programda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, hepsine tek tek kırmızı karanfil dağıttı.

Kadının, toplumun can damarı olduğunu belirten Albayrak, 'Cennet, anaların ayağı altındadır' hadisini anımsattı. Dünya devletlerine bakıldığı zaman, medeniyet olarak kaybolan ve zayıflayan toplumlarda genellikle aile mefhumun yok olduğunu hatırlatan Albayrak, ''Aileyi ayakta tutan kesinlikle annedir. Bir evde anne yoksa, ortadirek yoktur'' görüşünü dile getirdi.

-''Teraziye girmeyecek kadar güçlüyüz''-

Anneler olmasa çocukların ülkeye katkısının daha az olacağını savunan Albayrak, ''Bütün yurtlarda çalışan arkadaşlar bilirler, aileden ayrı olan, anneden mahrum olan evlatlarımıza maalesef disiplin işlemlerini daha çok uyguluyoruz. Çünkü saygı duyacağı, seveceği ve sahip çıkacağı bir annesi yok'' dedi.

Görevi gereği birçok ülkeyi ziyaret ettiğini ifade eden Albayrak, ''Türkiye'ye gelip baktığım zaman inanın, Türk aile sisteminden, kutsallığından ve ayakta duruşundan gurur duyuyorum'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin her taraftan yıkılmaya ve huzurunun bozulmaya çalışıldığına işaret eden Albayrak, ''Ne mutlu bize ki, bizim aile sistemimiz çok güçlüdür. Dünya devletleriyle ölçülemeyecek kadar, teraziye girmeyecek kadar güçlüyüz'' dedi. Albayrak, bu nedenle bütün toplumun kadınlara karşı saygılı olması gerektiğini kaydetti.

-''Bir bayan 3-5 erkeğe bedeldir''-

YURTKUR'un değişim içinde olduğunu anlatan Albayrak, değişimin de gelişmeyi gerektirdiğine işaret etti. Her sene birçok yurt yaptıklarını hatırlatan Albayrak, eylül ayında ilk defa bir günde 70 yurdu hizmete sokacaklarını ve toplam kapasitesinin 35 bin 500 olacağını bildirdi.

Göreve geldiğinde kız yurtlarının oranın toplamda yüzde 46,54 olduğunu anımsatan Albayrak, ''Bugün kız yurtlarımızın oranı yüzde 60, erkek yurtlarımızın ki yüzde 40'dır. Bu biraz da Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla oldu. Onu da söyleyeyim'' dedi.

Kendisinin ''Bir kız çocuğu kapınıza geldiği zaman, onu dışarıda bırakmayacaksınız'' şeklinde birçok yazılı ve sözlü talimatı olduğuna dikkati çeken Albayrak, ''Çünkü onlar yarının anneleridir'' görünüşünü savundu.

YURTKUR'da çalışan 7 bin 190 kadrolu personelin 2 bin 645'inin kadın olduğu bilgisi veren Albayrak, ''Bu kurum aslında hanımefendilerin kontrolündedir çünkü bir bayan 3-5 erkeğe bedeldir'' dedi.

Programda, Gazi Üniversitesi öğrencileri tarafından müzik dinletisi sunuldu. İletişim Uzmanı Canten Kaya ise 'Aile İçi İletişim' konusunda konferans verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber