Polis süsü vererek 219 bin lira dolandırdılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sinop'ta, telefonla aradıkları iş adamına kendilerini polis olarak tanıtıp, banka hesaplarının terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyerek 219 bin liralık dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 4 kişi polis İstanbul'da yakalandı. Paranın ikinci taksitini çekmeye geldikleri bankada yakalanan 4 zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konuyla ilgili 2 kişinin daha arandığı öğrenildi.

Sinop Emniyet Müdürlüğü'ne 8 Nisan'da başvuran iş adamı M.S., kendisini telefondan arayıp polis olarak tanıtan bazı kişiler tarafından dolandırıldığını söyledi. M.S., ?Beni telefonla arayan kişi, kendisini polis olarak tanıttı. Banka hesaplarımın terör örgütü tarafından ele geçirilip kullanıldığını söyledi. Bu kişileri yakamaları için benden yardım istedi. Banka hesaplarımda hareket olması için para yatırmamı söyledi. Zararımın örtülü ödenekten daha sonra karşılanacağını belirtti. Önce onlara inandım ilk başta 84 bin lirayı daha sonrada 135 bin lirayı istedikleri banka şubesine havale ettim. Ancak daha sonra dolandırıldığımı anladım.? dedi.

Kendilerine polis süsü veren kişilerin, parayı Fatih'teki bir hesaba gönderilmesini istemeleri üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Adı verilen Fatih'teki banka şubesi önünde pusu kuran polis, parayı almaya gelen Abdülkadir B., Hasan Y., Naim B., Murat E.'yi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulanan zanlıların suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

Mahkemeye sevk edilen 4 zanlı da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polisin olayla ilgili 2 kişiyi daha aradığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber