'Söyleyin o kadına yağlı kazığa oturturuz'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Söyleyin o kadına yağlı kazığa oturturuz'

28 Şubat döneminin en sert uyarısı dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener'e yapıldı. Askeri bu derece kadar öfkelendiren olay, Akşener'in TSK'dan bilgi sızdırmaya çalışmasıydı. Hükümetin bazı polis şefleri kanalıyla kendi çalışmalarını izlemeye çalıştığını öğrenen komutanlar, sivil polislerin Genelkurmay'daki giriş çıkışları, üst rütbeli subayların hareketlerinin izlenmekte olduğunu fark etmişti. İç güvenlikle ilgili olarak yapılan dar kapsamlı bir koordinasyon toplantısında Genelkurmay 2. Başkanı Org. Çevik Bir, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teoman Ünüsan'a şunları söyledi: ?O kadına (İçişleri Bakanı Meral Akşener) söyle, ayağını denk alsın. Emniyet istihbaratına sahip olsun, hareketlerine konuşmalarına dikkat etsin. Emniyet istihbaratının neler çevirdiğini biliyoruz. Söyle o kadına, gelirsek onu ve avanesini İçişleri Bakanlığı'nın önünde yağlı kazığa oturturuz...?

Akşener: Anlatırım

Teoman Ünüsan, Çevik Bir'in mesajını doğrudan Akşener'e değil ama Devlet Bakanı Bekir Aksoy'a anlattı. Aksoy da Tansu Çiller'e ve Meral Akşener'e. Meral Akşener, Çevik Bir'in sözlerini duyar duymaz hemen Cumhurbaşkanı Demirel'den randevu istedi ve Köşk'e çıktı. Gelen mesajı Cumhurbaşkanı'na anlattı ve ?Efendim ben hemen yarın bir basın toplantısı düzenleyeceğim ve bu olayı kamuoyuna aktaracağım? dedi. ?Onu yapma? diye cevap veren Demirel, ?Ben olayı tahkik ederim, Genelkurmay Başkanı ile görüşürüm. Böyle bir şey olmaz sen merak etme, ben gerekeni yaparım...? diye konuştu. Bu olay DYP'li bakan ve milletvekillerindeki paniği biraz daha arttırdı ve Refahyol hükümetinin DYP kanadında çözülme başladı.

?Çevik Bir değildi'

Yıllar sonra konuşan Meral Akşener, bu sözlerin Çevik Bir'e değil başka bir generale ait olduğunu söyledi. Akşener bu kişinin adını eşinin ve çocuklarının mahcup olmamaları için söylemediğini açıkladı. Ancak Aksiyon dergisi 15 Eylül 2003 tarihli sayısında, Akşener'e atfen verilen haberde, ?Bu çirkin söz dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner'e ait. Elbette bu söz ve bu kişi benden gereken cevabı aldı? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber