Kars'taki çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi/ Video

Haber Giriş : 13 Nisan 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kars'ın Kağızman ilçesi kırsalında dün akşam teröristlerin yol kesmesi ve propaganda yapmasının ardından başlayan operasyonda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin de çembere alındığı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, dün saat 21.00 sıralarında Kağızman'a 24 kilometre mesafedeki Demirkapı mevkiinde 35 ile 40 kişilik terörist grubu yola taş döşeyerek araçları durdurdu.

İhbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, bölgede propaganda yaparak araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.

Polis ve Jandarma Özel Hareket Timlerinin hava destekli sürdürdüğü ve yer yer sıcak çatışmalar yaşandığı Demirkapı Kavaklı bölgesindeki operasyonda Zonguldaklı Astsubay Çavuş Fatih Yavus ayak bileğinden yaralandı. Ameliyata alınan astsubayın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Operasyonlarda 2 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bir grup teröristin ise aynı bölgede çembere alındığı belirtildi. Bölgede geniş çaplı operasyonların sürdüğü kaydedildi.


Kars'ın Sarıkamış ile Kağızman ilçeleri arasındaki karayolunu taş dizerek kesen ve propaganda yaptıktan sonra ateş açan PKK'lı teröristleri takibe çıkan güvenlik kuvvetleri arasında 'sıcak temas' sağlandı. Sabah saatlerinde çıkan çatışma çatışma aralıklarla devam ediyor.

Kağızman İlçesi'ne 24 kilometre uzaklıktaki Demirkapı mevkiinde 30'dan fazla PKK'lı terörist, dün saat 21.00'de uzun namlulu silahlarla Erzurum- Iğdır karayolunu kesti. TIR, kamyon, minibüsleri durdurarak yolculara bölücü propaganda yapan teröristler, yaklaşık yarım saat sonra dağlık alana doğru giderken uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karayolunda panik yaşanırken, durdurulan araçlardan bir TIR'a 3 kurşun isabet etti.

Olayın duyulmasının ardından bölgede geniş çaplı arama- tarama başlatan güvenlik kuvvetleriyle yol kesen teröristlerden, 10 kişi oldukları tahmin edilen grup arasında sabah saatlerinde temas oldu.

Demirkapı ile Değirmendere köyü arasında Kavaklık mevkiinde çıkan çatışma aralıklarla devam ediyor. Çatışma nedeniyle Kağızman Devlet Hastanesinde olası yaralanmalar için hazır duruma getirildi.


KAĞIZMAN'DAKİ ÇATIŞMADA 1 ASTSUBAY YARALANDI

Kars'ın Kağızman ilçesi Karakurt mevkisinde bir grup teröristle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışma devam ederken, operasyonda 1 astsubayın yaralandığı bildirildi.

Dün gece Erzurum-Kars karayolu Karakurt mevkisinde yol kesip örgüt propagandası yapan 15 kişilik terörist grup ile güvenlik güçleri arasında bugün sabah saatlerinde sıcak temas sağlandı. Bölgeye Erzurum ve Kars'tan çok sayıda askeri birlik sevk edilirken, operasyon sırasında bir astsubayın yaralanarak Kağızman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bildirildi.

İHA kameraları sıcak çatışmayı görüntülerken, bölgede geniş çaplı güvenlik tedbirleri alındı. Karakut Demirkapı kırsalında askeri helikopterlerin de havadan desteğiyle yapılan operasyon nedeniyle Erzurum-Kars-Iğdır karayolunda ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

İHA - DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber