Sağlık Bakanlığı, tıbbi teknologları unuttu mu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Nisan 2012 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder yoluyla iletilen aşağıdaki içerik uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

TIBBİ TEKNOLOGLAR UNUTULDU MU? KASIT MI VAR?

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları İle Kadro Standartları Hakkındaki Yönerge 10/04/2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yönergede İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarda çalışan personelin standartları belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığının 02/02/2012 tarih ve 22 sayılı Genelgesine göre Sağlık Müdürlüğünün bazı birimleri personeli ve malzemesi ile beraber illerde oluşturulan komisyon kararlarına göre İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne devredilmiştir. Standart Kadrolar yayınlanmadan Sağlık Bakanlığının 22 sayılı Genelgesine göre bir çok ildeki Tıbbi Teknologlar illerde oluşturulan komisyonlar tarafından istekli veya isteklerinin dışında Halk Sağlığı Kurumlarına atamaları yapıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları İle Kadro Standartları Hakkındaki Yönergesinde tıbbi teknolog unvanlı personellere standart kadroda yer verilmemiştir.

Bu personellerin bir çoğu isteklerinin dışında İl Halk Sağlığı kurumlarına atamaları yapılmıştır. Kadro standardına göre İl Halk Sağlığı Kurumlarında Tıbbi Teknolog kadrosu bulunmamaktadır.

Sağlık Müdürlüğünden İl Halk Sağlığına devredilen şubelerde 21/09/2011 tarih ve 28061 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak Kadro ve Standartları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikte Nüfusu en düşük F grubu illerde Ruh Sağlığı şubesinde 1, Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi 1, Çevre Sağlığı Şubesi 2, Aile ve Toplum sağlığı Şubesi 1, Ana Çocuk sağlığı Şubesi 2 olmak üzere en az 7 tıbbi teknolog kadro standardı bulunurken aynı şubeler Sağlık Bakanlığının 22 sayılı Genelgesine göre personeli ile beraber İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne devredildikten sonra Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Taşra Teşkilatı Hizmet Birimlerinin Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları İle Kadro Standartları Hakkındaki Yönergesinde tıbbi teknolog unvanlı personelin kadro standardında yer almamaktadır.

Değişen ne oldu aynı şubelerdeki tıbbi teknolog kadro standardı sıfırlandı. Sadece tıbbi teknolog unvanlı personellerin standardı kaldırılarak mağdur duruma düşürülmüştür. Halbuki standart kadrolar yayınlanmadan İllerde oluşturulan komisyonların kararı ile bir çok tıbbi teknologların isteklerinin dışında atamaları Sağlık Bakanlığınca İl Halk Sağlığı Müdürlüklerine yapılmıştır. Madem kadro standardı yoktu bu personel neden mağdur edildi. Tıbbi teknologlar soruyor, Bizler standart kadro oluşturulurken unutulduk mu? Diye merak etmektedirler? Eğitimci olarak yetiştirilen ve tecrübeli olan bu meslek grubunun mağduriyeti ne olacak? Standart Kadro bulunmadığına göre İl Halk sağlığı Müdürlüklerine atanan bu personel ne olacak?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber