İstanbul Şehir Tiyatrolar'ı Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fatma AKSU

İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yönetim, 31 yıl aradan sonra dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nden geçen yönetmelikle belediye bürokratlarına devrediliyor.

Oyunların sahnelenmesiyle ilgili karar verecek 7 kişilik Edebi Kurul'da, iki sanatçı üye yerine, şehir tiyatrolarının sözleşmeli memurları arasından seçilecek iki üye yer alacak. Yeni yönetmelikle, genel sanat yönetmenine ait yetkilerin büyük kısmı da tiyatro müdürüne devredildi. Ayrıca, kurum dışından repertuara oyun koymak da mümkün olacak. Edebi Kurul'un önereceği oyunlar şehir tiyatrolarının oyun programına konulabilecek.

Topbaş: Değişim şart

Sanat dünyası, kararı tiyatrolara sansür olarak yorumlayıp tepki gösterirken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yönetmelik değişiminin zorunlu olduğunu savundu. Mevcut yönetmeliğin 1980'de yapıldığını belirten Topbaş, ?Tiyatroların hiçbir şeyine müdahale edilmiyor. Sadece bir yeni kurul kuruluyor. Kurulacak bu Edebi Kurul'un hareket, madde ve yöntemleri belirlendi. Sanatçılarımızla beraberiz. Beraberce kurgulanacak bir yönetim olacak. Belediyenin kendi bürokratları da olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber