Ergin: 4 yıl içinde 197 ceza infaz kurumunu kapatacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Nisan 2012 17:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şu ana kadar 207 ceza infaz kurumunu kapattıklarını, 4 yıl içinde 197'sini daha kapatacaklarını söyledi. Ergin, yaklaşık 2 yıl içerisinde Yargıtay'a temyiz için giden dosyaların da 3 ay gibi bir sürede karara bağlanacağını kaydetti.

Ergin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile birlikte Nizip Adalet Sarayı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, hukuk devleti olmaktan başka çarelerinin olmadığını belirterek, "Başka türlü güçlü toplum olamayız. Başka türlü ileri demokrasiye ulaşamayız. bunların hepsi de bir bütün. Bunların hepsi birleştiği zaman bizi kimse tutamayacak." dedi.

Adalet Bakanı Ergin de konuşmasında yeni ceza infaz kurumlarının devreye girdiğini anlattı. Uluslararası standartlara uygun olmayan ceza infaz kurumlarını kapattıklarını kaydeden Ergin, "Yeni ceza infaz kurumlarımız devreye giriyor ve uluslararası standartlara uygun olmayan ceza infaz kurumlarımızı kapatıyoruz. Şu ana kadar 207 ceza infaz kurumunu kapattık. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 197 tanesini daha kapatıyoruz. Böylece Türkiye'deki tüm ceza infaz kurumlarımız günün şartlarına uygun, modern infaz yöntemlerinin tatbik edilebileceği Avrupa standartlarında ceza infaz kurumları olacak. Bütün bu yapılan hizmetlerin tamamı tek bir gayeye hizmet etmek için. O da bu büyük aziz milletin özlemle beklediği, vaktinde gelen ve güven veren adalete ulaşmak içindir. Geciken adalet adalet değil çünkü." diye konuştu.

Türkiye'de yargılamaların uzunluğundan hep şikayet edildiğini hatırlatan Ergin, "Bu sorunumuzu sona erdirecek adımları da attık. 1,5-2 yıl sonra kısmet olursa Yargıtay'da, temyiz için gitmiş olan dosyalarımız 2,5-3 ay içerisinde karara bağlanıp, adliyesine gönderilmeye başlanacaktır. Bu şu demektir. 2 yıl sonra bu ülkede bir vatandaşımız dava açtığında temyiz süresi dahil olmak üzere 1 sene içerisinde kararla buluşacak. Beklediği, özlediği adaletle bir araya gelecek. Bu müjdeyi buradan size vermek istiyorum." açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından, Nizip Adalet Sarayı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından iki bakan birlikte Nizip Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber