Hastanede bıçaklanan doktor hayatını kaybetti/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep'te ameliyatına girdiği 85 yaşındaki kanser hastasının hayatını kaybetmesi üzerine 17 yaşındaki torunu tarafından kalbinden bıçaklanan uzman Dr. Ersin Arslan, yaşam mücadelesini kaybetti.

Dün öğlen saatlerinde Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne gelen ve geçtiğimiz hafta dedesini kaybeden M.G. (17), ameliyata giren Uzman Dr. Ersin Arslan'ı Göğüs Kalp Damar Cerrahisi servisinde bulunan odasında kalbinden bıçakladı. Mesai arkadaşlarının kurtarmak için büyük çaba sarf ettiği ve kan bağışlamak için adeta sıraya girdiği Arslan, akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan, olayın ardından saklandığı tuvalette güvenlik görevlileri tarafından yakalanarak polise teslim edilen M.G.'nin de Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunun sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.


Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep AKDAĞ'ın Başsağlığı Mesajı

Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde, bir saldırısı sonucu ağır yaralanan Göğüs Cerrahi Uzmanımız Dr. Ersin Arslan maalesef hayatını kaybetmiştir.

Büyük bir fedakârlık örneği gösterip canla, başla ve azimle çalışan sağlık ailesinden bir kardeşimizin bu şekilde hayatını kaybetmiş olmasından derin üzüntü duyuyorum.

Türkiye'de sayıları yetersiz olduğu halde, milletine hizmet aşkıyla görevini ertelemeden yerine getiren hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımızın üstün gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Doktor Ersin Arslan kardeşimiz de, diğer meslektaşlarımız gibi gecesini gündüzüne katarak ülke insanının sağlığı için ter döküyordu. Ancak vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Sağlık alanında şiddetin dilinin hakim olmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Sağlık kurumlarında her zaman ve zeminde sevgi ve saygının dilinin hakim olması için geçmişten bugüne aldığımız tedbirleri geliştirerek sürdüreceğiz.

Biz milletimizin sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarından dolayı müteşekkir olduğunu çok iyi biliyoruz. Ancak ne yazık ki, toplum içinde şiddeti alışkanlık haline getirmiş hastalıklı kişilikler her yerde karşımıza çıkmaktadır. Biz bu hastalıklı kişilikleri, tüm toplum kesimlerinin birlik içinde ortaya koyacağı mücadele ile toplumdan ayıklayacağız.

Ancak burada önemli olan nokta, sağlığın bütün paydaşlarının ve özellikle medyanın, sağlık kurumlarında çalışanlar ile vatandaşlar arasında sevgi ve saygı ikliminin korunması konusunda hassasiyet içinde hareket etmeyi başarabilmesidir.

Şiddetin sağlık kurumlarında asgariye indirilmesi için aldığımız hukuki, idari ve yapısal tedbirleri geliştirmeye devam edeceğiz.

Hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan kardeşime Allah'tan rahmet, başta değerli eşi olmak üzere yakınlarına sabır diliyorum. Tüm sağlık camiamızın başı sağ olsun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber