Mübaşir polise 'nazik davranın' dedi, başına gelmeyen kalmadı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Nisan 2012 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şiddete uğradı ama polis davacı oldu

Adliye görevlisi Bayram, kendisini durduran polis ekibine ?Nazik davranın' dedi ve başına gelmeyen kalmadı. Kelepçelendi, karakola götürüldü, üstelik polisler şikayetçi oldu, neyse ki bir tanık çıktı

GÜRKAN AKGÜNEŞ İstanbul

Üsküdar Adliyesi'nde görevli mübaşir Gökhan Bayram'ın aracıyla seyir halindeyken kendisini durduran polis ekibine ?Nazik davranın? uyarısında bulunması üzerine polisin şiddetine uğradığı iddia edildi. Annesinin yanında darp edilen ve hakarete maruz kalan Bayram, polislerden şikayetçi olurken, Bayram'a müdahale eden 8 polisten 2'si de darp raporu alıp Bayram'ı şikayet etti. Olay yargıya taşınınca bu kez alışılmışın dışında bir sonuç alındı. Darp raporları ve tutanağa rağmen savcı bir görgü tanığının da Bayram lehine ifade vermesini dikkate alarak kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdi. Bayram'ın polisler hakkındaki suç duyurusuna ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Bir elini kaldırdı!

Mübaşir Gökhan Bayram 25 Şubat'ta otomobiliyle seyir halindeyken virajı geniş alan polis aracına doğru elini kaldırdı, Bayram'ın yolu 200-300 metre sonra polislerce kesildi. İddiaya göre çok sert bir üslupla kendisinden kimlik istenmesi üzerine Bayram, polislere ?Biraz nazik olun? uyarısında bulundu. Bu uyarı, kimlik isteyen polisin diğer arkadaşlarına ?Arayın şunun üstünü, aracını? talimatı vermesine neden oldu. Bayram da bunun üzerine polise arama izinlerinin olup olmadığını sordu.

Bayram'ın yargı çalışanı olduğunu öğrenen polisler başka bir ekibi de çağırdı. Gelen ekip arama iznini göstererek otomobili aramaya başlarken ekipten bir polis de ?Madem prosedür istiyorsun al sana prosedür? diyerek Bayram'a sert bir şekilde üst araması yaptı. Bayram'ın savcılık ifadesine göre görevli polis aramayı Bayram'ın kol ve göğüslerini acı verecek derecede sıkarak tamamladı. Annesinin içinde bulunduğu otomobilin darmadağın edilmesi ve kimliğinin otomobile fırlatılması üzerine polisleri yeniden uyaran Bayram, iddiaya göre çelmeyle yere düşürüldü ve tekme ve küfürlerle elleri arkadan kelepçelendi ve polis merkezine götürüldü.

Neyse ki bir tanık çıktı da...

Polisler savcılığa verdikleri kelimesi kelimesine aynı olan ifadelerinde Bayram'ın arama yapamayacaklarını söylediğini ve bir polisi işaret ederek, ?Şu polise uyuz olduğum için arama yaptırmayacağım lan? diye hakaret ettiğini belirtti. Çıkan arbedede yere düşerek vücudunun çeşitli yerlerinde incinme meydana geldiğini söyleyen polisler Bayram'dan davacı olduklarını kaydettiler.

Olayı evinin balkonundan gören sokak sakinlerinden biri savcılığa giderek yere yatırılan Bayram'ın polislerce tekmelendiğini anlattı.

Bunun üzerine polislerin şikayetine ilişkin soruşturmayı yürüten Savcı Sırrı Topluyıldız, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bayram'ın polisler hakkındaki suç duyurusuna ilişkin soruşturma ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber