Erdoğan: Bir ulusun üstünlüğünü savunmak saygısızlıktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan: Bir ulusun üstünlüğünü savunmak saygısızlıktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi'nin 130. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Haydarpaşa Kampüsü'nde düzenlenen törende konuştu.

Fahri doktora ünvanı verilen Erdoğan yaptığı konuşmada, "Bu salonda bu ünvanı alıyor olmanın ben de ikinci bir anlamı var. Merhum Mehmet Ali Birand ile bu salonda 32. gün yaptık. Ve çok coşkuluydu... belediye başkanlığım dönemdi ve o dönemde burada 32. gün programının çekimini yaptık. Coşkulu bir öğrenci grubu da buradaydı. Verimli olduğuna inandığım bir programdı" diye konuştu.

GSÜ'DEKİ YANGIN

Galatasaray Üniversitesi'ndeki yangına değinin Erdoğan, "Galatarasay Üniversitesinde meydana gelen yangından dolayı tüm silim dünyamıza geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Çünkü benzer bir binanın içindeyiz. Yangının tarihi binayı tahrip etmesinin yanısıra içindeki kitaplara da zarar vermesi bizi üzmüştür. Böyle acı hadiselerin tekrar yaşanmaması için böyle tarihi mekanlarda, gerekse kitap gibi hassas eserlerin bulunduğu binalarda yetkililerden kullanıcılardan daha dikkatli olmalarını rica ediyorum" dedi.

MALİ'DEKİ OLAYLAR

Mali'deki olaylar nedeyle Fransa'yı suçlayan Erdoğan, "Şimdi niçin Mali'ye saldırıyorlar... Sevgili dostlar Mali dünyada altın rezervinin en önde olduğu ülkelerden bir tanesi. Ama Mali'de yaşayanlar altını nasıl çıkaracaklarını bilmiyor. Yıllarca onu kim sömürdü Fransa. Şimdi bakın Fransa uçaklarıyla oraya saldırıyor. İçeride sıkıntı yok mu, var. Ancak bu işin yolu bu olmamalı. Suriye'ye neden gelmiyorlar, neden seyrediyorlar. Çünkü orada ne altın var ne de petrol var. Orada sadece özgürlük mücadelesinde olan halk var" şeklinde konuştu.


*CHP'li Vekil: Türk ve Kürt eşit olamaz


IRKÇILIK TARTIŞLAMALARI

Irkçılık konusuna da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir ırkın diğerine, bir milletin diğerine, bir ulusun diğerine üstünlüğünü savunmak, en başta bu topraklara karşı saygısızlıktır, en başta bu toprakların özüne ihanettir" dedi. Erdoğan, "Bizim şehitlerimiz ve şehitliklerimiz, bu ülkede ayrımcılığın önündeki en büyük engeldir. Özellikle Çanakkale Şehitlerimiz bunun en güzel örneğidir. Onlar adeta settir, en büyük barajdır. Irkının, kavminin, asabiyetinin üstün olduğuna inananlar varsa gitsinler ve şehitliklerimize baksınlar" diye konuştu. Başbakan Erdoğan, "Irkçılığın panzehiri, antitezi asla ırkçılık olamaz. Irkını yücelten, başka ırkları yok sayan, aşağılayan karşısında, kendi ırkını öne çıkarmaya çalışan da aynı derecede yanlış bir yoldadır" dedi.


*Erdoğan protestosuna 18 gözaltı


PROTESTOCU GRUP GÖZALTINA ALINDI

Başbakan Erdoğan’ın bulunduğu Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’ne doğru yürüyüşe geçen gruba polis müdahale etti. "Öğrenci Kolektifleri" üyesi grup, Haydarpaşa otobüs durağında toplanarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü’ne doğru yürüyüşe geçti. Pankart açıp sloganlar atan grubun yolu, çevik kuvvet polisi tarafından kesildi. Yürümek isteyen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis göstericileri gözaltına alarak çevik kuvvet otobüsüne bindirdi. 18 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken polisin kampüs çevresindeki önlemi devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber