Çağlayan: Daha fazla büyüme istiyoruz

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Belki büyüme bizi mutlu etmiyor. Çünkü daha fazlasını istiyoruz. Ama yine de Avrupa'daki en iyilerdeniz'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından, Adana TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenen ''10. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı''nda yaptığı konuşmada, eko"nomiyi, üretimi, yatırımı ve ihracatı okullardan, defterden ve kitaplardan öğrenmediğini belirterek, bu işin içinden geldiğini söyledi.

Türkiye'nin 10 yıl önce 10 dakika sonrasında ne olacağı bilinmeyen bir noktadan 2023 stratejisini uygulayama koyan bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin önünde artık 2071 hedefinin de bulunduğunu vurguladı.

Çağlayan, aradan geçen 10 yılda çok önemli ekonomik başarılar elde edildiğini dile getirerek, Türkiye'nin hayal edilemeyecek başarılara imza attığını, bunu daha da ileri seviyeye taşımak istediklerini ifade etti.

Geçmişte ekonomiyi geliştirmek için yapılan seyahatlerin bazı kesimler tarafından lüks olarak değerlendirildiğini hatırlatan Çağlayan, ''Bu seyahatler sayesinde her yıl rekorlar kırıyoruz. Daha iyilerini de yapacağız. Belki büyüme bizi mutlu etmiyor. Çünkü daha fazlasını istiyoruz. Ama yine de Avrupa'daki en iyilerdeniz. Gayrisafi milli hasıla önümüzdeki günlerde açıklanacak. O açıklandığında, dünyanın en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduğumuzu göreceğiz'' dedi.

Mersin'in mevcut haliyle hali hazırdaki potansiyelleri kullanamadığına işaret eden Çağlayan, ''Mersin'in tüm belediyelerine aday olduğumuzu her yerde ilan ediyoruz. Buradan da söylüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağım söyleniyor. Öyle bir niyetim yok. Ben şu an Başbakanımızın verdiği görevi yerine getiriyorum. Ama bu ülkeye hizmet için, her türlü göreve hazırız. Gerekirse Başbakan, Bakan, il başkanı oluruz'' diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel de bu toplantının AK Parti'nin farkını ortaya koyduğunu belirterek, çoğu siyasi partinin kongresinde sağlayamadığı sayıda katılım ile toplantının yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Kanunu'nda yapılan değişikliğin getirdiği yenilikleri ve avantajları anlatan Türel, ''İtalya'da benzeri bir adımı attı. İtalya bunları iflasın eşiğine gelince yaptı AK Parti testi kırılmadan bunları yaptı'' dedi.

Türel, önümüzdeki yıldan itibaren yerel, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin yapılacağını belirterek, teşkilatların bu seçimlere iyi çalışması gerektiğini ifade etti.

Seçim dönemlerinde israftan kaçınılması uyarısında bulunan Türel, sosyal medyanın aktif olarak kullanılmasını istedi.

AK Parti'nin adaylık sürecinde çok kurumsal bir süreç yürüttüğünü anlatan Türel, şöyle devam etti:

''Bizim işimiz hizmet yarışıdır, mevki yarışı değil. Bizler makam mevki için siyaset yapan bir partinin mensupları değiliz. Adaylık yarışmasında bütün adaylar partimiz için eşittir. Çünkü nasıl ki bir anne ve baba evlatlarının birini diğerlerinden ayıramazsa aynı şekilde hiçbir adayı genel merkez de ayıramaz. Ancak tespit edilmeye çalışan adaylar en uygunudur. O şehir için en uygun olan aday seçilmeye çalışılmaktadır. AK Parti bu konuda fevkalade kurumsallaşmıştır. Yaklaşık 7 elemeli bir seçim sonucunda adaylar belirlenmektedir. Bizler partinin ortak başarısını mümkün kılacak en iyi adayı tespit etmeye çalışıyoruz. Elbette herkes hata yapar. Ama şunu çok açık ve net söyleyeyim. Bunu her yerde söylüyorum. Bizim adaylarımızın en kötüsü muhalefetin adayının en iyisinden iyidir. Bunu hiçbir zaman unutmayın.''

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da illerin el ele verdiğini ve bölgesel kalkınmayı görmenin kendilerini heyecanlandırdığını dile getirdi.

AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin özünde yatan şeyin ''Şehirde yaşayan insanı, evinde, sokağında, mahallesinde mutlu etmek'' olduğunu anlatan Ünal, şöyle konuştu:

''Yollar yapılır, sular getirilir, şehir güzelleştirilir ve insanların temel ihtiyaçları karşılanır. Ama asıl olan insanı insan yapan, insanın ruhunu besleyen bir çevrede yaşamasıdır. Bizim siyasetimizin temelinde olan, yaratılanı yaratandan dolayı seviyoruz. Her şeyin temelinde insan olmasının da nedeni budur.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber