İnfaz Koruma Memurlarının Sorunları 2

İnfaz koruma memurlarının sorunlarını içeren ilk dosyamızı geçen hafta yayımlamıştık. Bu dosyayı memurlar.net forumunun Genel İdare Hizmetleri ana kategorisinden alıntılamıştık... Bu ilk dosyada 20 yıllık bir infaz koruma memurunun sorunlara yönelik tespitleri ve çalışma şartlarına yaklaşımını, biraz sansürleyerek, yayımlamıştık. Bugünkü ikinci dosyamızda ise yine bir infaz koruma memuru arkadaşımızın görüşleri yer almaktadır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2005 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurlar nette bizimle ilgili olarak yazılan yazı dikkatimi çekti. Sıkıntılarımızı anlatmaya çalışmışlar. Burada ki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ancak burada biraz da abartı var. Ben çeşitli cezaevlerinde çalıştım. Bir çok sıkıntılar yaşadım. Bildiğim doğruları yapmaya çalıştım.

Ben öncelikle arkadaşlarımdan şunu istiyorum. Şunu hiç bir zaman unutmayalımki bilinçli olan personele hakimi de savcısı da asli görevinin dışında bir görevde çalıştıramaz. O insanlara hoş gözükmek veya bir takım fırsatlar (bunlar lojman kapma,iyi sicil alma vs.) için yapan arkadaşlarımız var. Ben açık ve net söylüyorum. Yanlış uygulamalar yapan iki savcı hakkında gerekli yerlere şikayet hakkımı kullandım. Ve sonucunu aldım. Bu konuda Bakanlıktanda gerekli desteği buldum.

Haklı olduğunuz davalarda ortak hareket etmeniz durumunda bu işleri sıkıntıları yaşamanız mümkün değildir. Zaten bu sıkıntıların kaynağı personelin kendisidir. Çünkü bir mahkumun isteğine siz yok dersiniz diğer arkadaşınız veya amiriniz evet derse (bunlar yasak olan ilişkilerde geçerlidir) o zaman siz hedef olursunuz. Ama ortak hareket edilirse o bahsettiğiniz tehditleri almazsınız.

Ben de tanınmış bir mafyanın elemanları tarafından tehdit ve takip edildim.Hatta Ankara'da bir polis arabasına sığındım. Ama yılmadım. Yukarıda bahsettiğim şikayetlerle ilgili sıkıntılarımda oldu. Şikayet ettiğim savcının arkadaşı veya tanıdığı ile karşılaştım. Baskı gördüm. Ama bu beni hiç bir zaman yıldırmadı. İçinizde çoluk çocuğunuza helal ekmek götürme düşüncesi var ise yılmazsınız.Tek yaptığınız zaman sıkıntılarını yaşar topluca hareket ederseniz mükafatını görürsünüz.

Ayrıca ben bu F ve L tipi cezaevlerinde emeği geçen herkese minnettarım. Bu çok iyi oldu. Bir de cezaevlerinde para olayının kalkması üzeremizde oluşan kara bulutları kaldıracağı düşüncesindeyim. Ayrıca teşekkür ediyorum.

Sıkıntılarımız yokmu.... Var.Nedir bunlar....

1-Fazla mesai yaparız ücret almayız.

2-Bayramımız yok, seyranımız yok.

3-Maaşımız yaptığımız işle orantılı değil.

4-Bana göre enbüyük sıkıntımız rotasyonun olmaması. Ancak bu yapılırken maddi durumumuzun düzeltilmesi gerekir.
5-Yıpranmanın verilmesini istiyoruz. Bu konuda mecliste bulunan Sosyal güvenlik reform yasasının içerisinde var eğer yasalaşırsa seviniriz. Bu konuda milletvekillerimizden yardım bekliyoruz.
Bu konuda arkadaşların olumlu veya olumsuz görüşlerini ve eklemek istedikleri düşüncelerini yazarak katkıda bulunmalarını istiyorum.
Saygılarımla....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber