İMD'lerin kadroya geçince ne kadar alacakları neden gizleniyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2013 00:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İMD'lerin kadroya geçince ne kadar alacakları neden gizleniyor?

Torba kanun geçtiğimiz haftalarda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Her mevzuat değişikliği ve kadroya geçiş kanunlarında olduğu gibi bu Torba Kanun'da da bazı noktalara değinilmedi. Bunlardan birisi de kadroya geçince maaşı düşme ihtimali olanların durumu.

İMD dünyasında mevcut maaş durumu

İş ve Meslek Danışmanları (İMD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olan İŞKUR bünyesinde çalışmaktadırlar. Unvan aynı olmasına rağmen İMD'lerin büyük bir bölümü (yaklaşık 4000 adet) kadroda çalışmakta iken geri kalanlar ise kadrolu olarak çalışmaktadır.

4000 İMD kadroya geçiş konusunda tereddütlü

Torba yasa ile bir çok sözleşmeli mali ve sosyal açıdan daha iyi özlük haklarına kavuşmanın heyecanı ile kadroya geçiş dilekçelerini veriyor. Ancak, İMD'ler kadroya geçerlerse maaşlarının düşme riski sebebiyle henüz kadro dilekçesi vermediler.

İŞKUR ve Maliye konuya açıklık getirmiyor

Dilekçe süresi devam ediyorken kadroya geçiş haklarını lüzumsuz (!) bir belirsizlikle kaybetmek istemeyen İMD'ler, İŞKUR birimlerine ve yetkililerinden bir türlü konu hakkında net bilgi alamamaktalar. Aynı şekilde Maliye Bakanlığından da net bilgi alamayan İMD'ler, ayrıca bir de en düşük memur maaşından başlatılma söylentilerinin olduğunu ve bunun kendilerini daha da tedirgin ettiğini belirtiyorlar.

Kamu hizmeti ilkelerinden birisi de "belirlilik"tir

Kamu hizmetlerinin görülmesinde dört ilkeden birisi de belirlilik ilkesidir. Yani kamu hizmetinin nasıl, ne zaman, ne kadar olacağı daha önceden belirlidir ve buna göre hareket edilir. KPSS'de nasıl soru sorulacağı, yarın çöpleri kimin toplayacağı, vergiyi kimin tahsil edeceği bu ilke gereği aleni ve belirlidir.

Aynı şekilde kadroya geçen bir kişinin de bu durumda ne kadar maaş olacağı elbette belirlidir. Değilse de belirlenmeli ve aleni olarak bilgi verilmelidir. Her ayın 15'inde yatan maaş, bir gün önce "İMD'lere yarın şu kadar verelim" denilecek bir mali hak değildir. Bu yüzden de bu konuya açıklık getirilmeli ve kadro müjdesi ile sevinen insanların, ailelerin, eşlerin sevinçleri ve umutları ikilemde bırakılmamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber