TRT unvan değişikliği sınavına girenlerden açıklama

TRT çalışanlarının gönderdiği açıklamayı yayınlıyoruz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Mart 2014 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT unvan değişikliği sınavına girenlerden açıklama

Bugün yayınladığımız TRT Unvan Değişikliği Sınavına iptal kararı haberi sonrasında bazı TRT çalışnaları sitemize açıklama göndermiştir. Açıklamadaki teknik detaya katılıyoruz. Ancak, TRT'nin idare mahkemesi nezdinde karar düzeltme yoluna başvurarak kararı düzeltmesi gerekmektedir. Çünkü karar, sadece Bilgisayar Mühendisleri yönüyle iptal edilmesine rağmen tüm sınav iptal edilmiştir.

İşte TRT unvan değişikliği sınavına giren diğer adayların açıklaması

31.01.2013 tarihinde mühendis ünvanlı kadrolar için yapılan "TRT Ünvan Değişikliği" sınavının sonucuna, "TRT Ünvan Değişikliği" sınavının "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kapsamında sınava giren TUNCAY AKTUNA tarafından itiraz edilmiş,Ankara 4.İdare Mahkemesine sınav sorularından 7.,11.,22. ve 26. soruların hatalı olduğu gerekçesiyle "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kısmının iptal olması için dava açılmıştır.

Açılan davanın karar metninde,"İstemin Özeti" kısmında özellikle "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kapsamında 7. ve 11. soruların da hatalı olduğu olduğundan bahisle,hatalı soruların toplamının sınav sorularının yüzde beşinden fazla olduğu ileri sürülerek sınavın iptali ve yürütmenin durudurulması istenilmektedir,ifadesi geçmektedir.İstemin sadece Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kısmının iptali üzerine olduğu anlaşılmaktadır.

"Ankara 4.İdare Mahkemesinin" karar metninde tamamen "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kapsamında yapılan sınav ile bu sınavın hatalı sorularından bahsedilmiş ve buna binaen karar metninin en son kısmında tamamen "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" sınavına atıfta bulunularak,"...,anılan sınavda sorulan 50 sorunun yüzde beşinden fazlasının hatalı olması nedeniye"TRT Unvan Değişikliği" sınavının iptali gerekmektedir,denmiştir. "TRT Ünvan Değişikliği" sınavının, "Ayrı Mühendislik Alan Bilgilerinde" yapıldığı halde, tek isimde toplanması nedeniyle, kararın sonuç kısmı bir tereddüt arzetse de,gerek "davacının istemi",gerek "karar metninin muhtevası" ve gerekse "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi vurgulanarak hususi olarak 50 sorunun yüzde beşi"nden bahsedilmesi ,sadece "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi"nin iptalini kastetmektedir.

"TRT Ünvan Değişikliği" sınavı tek isim altında toplansada "5" ayrı "Mühendislik Alan Bilgisi"nden oluşmaktadır.Sınav tek oturumda gerçekleşmesiyle birlikte her bölümün soru kitapçıkları ve soruları birbirinden bağımsızdır."Diğer Mühendislik Alan Bilgisi" kapsamında sorulan sorularda hatalı hiçbir soru bulunmamaktadır. Her mühendis sadece kendi alanından sorumlu tutulduğu için, "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" kısmının iptalinin diğer bölümlere herhangi bir etkisi olması durumunda diğer bütün mühendislerde "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi" sınavına girmiş kabul edilir.

"TRT Ünvan Değişikliği" sınavı bir bütün olarak ele alındığında, "Elektrik-Elektronik Mühendisliği Alan Bilgisi", "Bilgisayar Mühendisliği Alan Bilgisi","Elektronik Mühendisliği Alan Bilgisi","Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Alan Bilgisi","İnşaat Mühendisliği Alan Bilgisi" olmak üzere beş ayrı Mühendislik dalında sınav yapılmış,her sınavda "50" soru,toplamda ise "250" soru sorulmuştur.Bu durumda "TRT Ünvan Değişikliği" sınavının bir bütün olarak iptal edilmesi için "250" sorunun yüzde beşinin yani"13" sorunun yanlış olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber