MEB, bu uygulamadan vazgeçmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Haziran 2015 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, bu uygulamadan vazgeçmeli

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı önceki yer değiştirme dönemlerinde,

1- Büyükşehir belediyeleri merkez ilçeleri arasında atanmasını gerektiren özrü bulunanlara eşinin görev yaptığı ve Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı ikametgahının bulunduğu ilçedeki eğitim kurumlarına yer değiştirme hakkı vermiştir.

2- Büyükşehir belediyesi statüsünde olan illerin ilçelerinin herhangi birinde özrü bulunanlara; ( Örneğin; Adana Büyükşehir Belediyesi merkez ilçeleri konumundaki; Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri tek bir yerleşim yeri olarak belirlenmiştir.) bu ilçelerdeki eğitim kurumlarına yer değiştirme hakkı vermiştir.

Öğretmenler, yer değiştirme başvurularında hangi yerleşim yerini tercih edecek?

3- İstanbul'da Anadolu yakasında; Ataşehir, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye ve Üsküdar ilçeleri dışındaki ilçelerde görev yapan öğretmenlerden bu ilçelerden herhangi birinde özrü bulunanlar bu ilçelere ve bu ilçelere bağlı, köy ve beldelere ayrıca eşinin görev yaptığı veya Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı ikametgahının bulunduğu ilçedeki eğitim kurumlarına yer değiştirme hakkı vermiştir.

İstanbul'da Avrupa yakasında; Bağcılar, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Fatih, Şişli ve Zeytinburnu ilçeleri dışındaki ilçelerde görev yapan öğretmenlerden bu ilçelerden herhangi birinde özrü bulunanlar bu ilçelere ve bu ilçelere bağlı, köy ve beldelere ayrıca eşinin görev yaptığı veya Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı ikametgahının bulunduğu ilçedeki eğitim kurumlarına yer değiştirme hakkı vermiştir.

Ve öğretmenler yukarıda sıraladığım şartlara dayanarak şu an için aynı ilin farklı ilçelerindeki eğitim kurumlarında görev yapmaktadırlar.

Şimdi ise bu öğretmenlere Öğretmenlerin 2015 Yılı İller Arası İsteğe Ve Zorunlu Çalışma Yükümlülüğüne Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun 15. maddesindeki; "15- Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden eşleri aynı ilin farklı bir ilçesinde ya da başka bir il'de görev yapanlar, istemeleri halinde zorunlu yer değiştirme başvurusunda bulunmayabilecektir. Bu durumda bulunan öğretmenler eşlerinin bulunduğu yere 2015 mazeret durumundan yer değiştirme döneminde yer değiştirme isteğinde bulunacaktır. Bunlardan mazeret durumundan yer değiştirme döneminde eşinin yanına yer değiştirme isteğinde bulunmayanlar, zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına Bakanlıkça resen atanacaktır." hükümlerine göre;

MEB'den iller arası yer değiştirme duyurusu

MEB, Biz seni daha önceden sağlık veya eş durumu özründen eşinin bulunduğu ilin bir ilçesine atadık ve zorunlu hizmetini de erteledik.

Ama şimdi bundan vazgeçtik ya eşinin yanına özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunacaksın, bulunmazsan, seni zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına resen atarım demektedir.

Bir öğretmenin bir öğretmenle evli olması durumunda, bu maddeden etkilenmekte, eşi özelde çalışan öğretmen bu maddeden etkilenmemektedir.

Şöyle ki, eşi özelde çalışan öğretmen eşinin çalıştığı büyükşehirlerdeki ilçelere ve bu ilçelere bağlı, köy ve beldelere veya Adres Kayıt Sistemi'ne (AKS) kayıtlı ikametgahının bulunduğu ilçedeki eğitim kurumlarına yer değiştirmişse bu maddeden etkilenmemektedir.

Kısacası;

İkametgahının olduğu ilçeye atadığın öğretmenle evli öğretmene bu yer değiştirme döneminde oradan ayrıl ya eşinin çalıştığı büyükşehirlerdeki ilçelere ve bu ilçelere bağlı, köy ve beldelere da ben ayıracağım seni diyorsunuz.

Eşinin görev yaptığı eğitim kurumunun bulunduğu büyükşehirlerdeki ilçelere ve bu ilçelere bağlı, köy ve beldelere atadığın öğretmenle evli öğretmene bu yer değiştirme döneminde oradan ayrıl yada ben ayıracağım seni diyorsunuz.

Ya sahi, öğretmenin eşinin görev yaptığı ilçede zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı yoksa ne yapacağız?

Kısacası yer değiştirmede öğretmenin öğretmenle evlenmesi cezalandırılmaktadır.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber