Çelik'in katıldığı Adıyaman Üniversitesi açılışına Rektör Hilmioğlu katılmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 20:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Koç Vakfı tarafından Adıyaman'a yaptırılan Eğitim Fakültesi binasının açılışı için Adıyaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katıldığı törene, Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu katılmadı.

Koç Vakfı tarafından yaptırılan eğitim fakültesi binasının açılışı için Adıyaman'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Adıyaman Üniversitesi kampus alanına gelişlerinde öğrenciler ve vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Adıyaman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hilmioğlu'nun törene katılmayışı nedeniyle Bakan Çelik'i, Rektör Yardımcısı Mustafa Gündüz karşıladı. Çeşitli platformlarda yaptığı konuşmalarda hükümeti eleştiren Hilmioğlu'nun rektörü bulunduğu üniversitenin fakülte binasının açılışına katılmamasına siyasiler sert tepki gösterdi. Gazetecilerin Hilmioğlu'nun açılış törenine neden katılmadığı sorulan Bakan Çelik, "Bu konuda hiçbir şey söylemiyorum. Ben söyleyeceğimi kürsüde söyledim" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, "Devletin bakanı ve Türkiye'nin en büyük işadamının katıldığı bir törene katılmamak nezaketle izah edilemez. Milletle problemi olan insanların siyaseti bu kadar ikinci düzeye düşürmüş olmaları, onların halka ne derece önem verdiğinin göstergesidir. Rektör açılışa gelmemişse bunun bir açıklaması olmalı ve hepimizi tatmin edecek şekilde izah etmelidir" şeklinde konuştu.

14 Haziran 2005 tarihinde temeli atılan ve teknik eğitim fakültesi olarak düşünülen eğitim fakültesi binası bin öğrencinin eğitim görebileceği, 2 bin metrekarelik alanda 3 katlı olarak inşa edildi. Yeni fakülte binasında 260 kişilik amfi, farklı büyüklüklerde 10 sınıf, 40 kişilik bilgi laboratuarları, 70 öğretim görevlisi odası bulunuyor.

Açılışta konuşan Bakan Çelik, öğretim görevlilerinin kendisinin baş tacı olduğunu kaydederek, "Dünya'da Türkiye rüzgarı esmektedir. Türkiye'nin devasa bir gemisi var. Genç ve dinamik bir toplumumuz var. Bunların rotası büyük Atatürk tarafından belirlenmiştir. Oda muasır medeniyete ulaşmaktır. Biz yelkenlerimizi bu rüzgara açarak, aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Eğitim mücadelesini kaybedersek dünyada bulunan emsallerimizle yarışamayız. Kim ne propaganda yaparsa yapsın öğretim görevlilerimiz, bilim adamlarımız başımızın tacıdır" şeklinde konuştu.

Törende konuşan Mustafa Koç ise Koç Vakfı olarak eğitim ve öğretime verdikleri öneme dikkat çekerek, "Nitelikli bireylerin yetişmesi için nitelikli eğitim kurumlarına sahip olmamız gerekiyor. 80. kuruluş yıl dönümümüzü kutladığımız bu yıl başlattığımız kampanyayla yılda 8 bin gence istihdam sağlamanın yolunu açmış olacağız. Koç grubu olarak yarının Türkiye'sinin kurulmasına destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Buna biraz olsun katkımız olduğunu görmek bizleri daha çok çalışmaya ve daha iyi projelere imza atmaya itiyor" dedi.

Adıyaman Üniversite Rektör Yardımcısı Mustafa Gündüz ise üniversite öğrencilerine seslenerek, demokratik değer yargılarına bağlı, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, hoşgörülü ve aydınlık fikirli olunması gerektiğini kaydetti. Vali Işık, ilde çeşitli üniversitelere bağlı okulların Adıyaman Üniversitesi çatısı altında toplanmasının ve üniversitenin kurulmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Belediye Başkanı Necip Büyükaslan Bakan Çelik'e fahri hemşehrilik beratını takdim etti. Bakan Çelik ve beraberindekiler fakülte binası önüne hatıra fidanı dikti. Fakülte binasının kurdelesinin kesilmesinin ardından Bakan Çelik, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti. Fakülte öğrencilerinin ilk dersi olan 'Liderlik' dersini Koç Holding Yönetim Kurulu Mustafa Koç anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber