İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özel Eğitim Öğretmenlerinin aylık ve ek ders karşılığı bilinmiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Mart 2016 00:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel Eğitim Öğretmenlerinin aylık ve ek ders karşılığı bilinmiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20/02/2014 tarih ve 9 sayılı kararı ve eki "Öğretmenlik Alanları, Atama Ve Ders Okutma Esasları" nın 62. sırasında Özel Eğitim Öğretmenlerinin okutacağı dersler sıralanmıştır.

Fakat bu öğretmenlerin girmek zorunda oldukları Aylık Karşılığı Ders Görevi, Zorunlu Ek Ders Görevi ve İsteğe Bağlı Ek Ders Görevi sayılar ile diğer konulara dair, 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan, 16/12/2006 tarihli ve 26378 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar da geniş bir bilgi yer almamaktadır.

Bu öğretmenlerimiz tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise türü okullarımızda bireysel yada branş/sınıf öğretmeni ile birlikte derslere girebilmekte, kaynaştırma yoluyla eğitim uygulaması yapılan okullarda, (gezerek özel eğitim uygulamaları, destek eğitim odası vb.) özel eğitim uygulamalarına katılmaktadır.

Sınıf öğretmenlerinin ek ders ücretlerine ilişkin açıklama

Bu nedenle tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise türü okullarımızda Özel Eğitim Öğretmenlerinin bireysel yada branş/sınıf öğretmeni ile birlikte derslere girdiklerinde, özel eğitim uygulamalarına katıldıklarında kendilerinin ve birlikte katıldıkları diğer öğretmenlerin Aylık Karşılığı Ders Görevi, Zorunlu Ek Ders Görevi ve İsteğe Bağlı Ek Ders Görevi sayılar ile diğer konulara dair genel bir yazının hazırlanarak, il milli eğitim müdürlüklerine gönderilmesi gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber