İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Proje okuluna seçilerek atanmış öğretmenin görev yeri değiştirilemez

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Mayıs 2016 00:03, Son Güncelleme : 02 Ocak 2019 18:59
Proje okuluna seçilerek atanmış öğretmenin görev yeri değiştirilemez

Eskişehir 2. İdare Mahkemesi, Eti Sosyal Bilimler Lisesi'nde görev yapan öğretmenin, 652 sayılı KHK'nin 37. maddesinin 9'uncu fıkrası uyarınca İl Milli Eğitim Müdürlüğü emrine atanması işlemini, herhangi bir tercih hakkı tanınmadan, somut ve haklı bir gerekçe gösterilmeden, hizmet puanı esas alınmadan isteği dışında yapılmasını kamu yararı ve hizmetin gereklerine aykırı bularak iptal etmiştir.

Bilindiği üzere proje okulu kapsamında olan Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenlerinin atanmaları mevzuat gereği doğrudan Bakan tarafından yapılmaktadır.

Mahkeme kararında, Bakana tanınan bu yetkinin kamu yararı ve hizmetin gereği göz ardı edilerek kullanılamayacağı makul ve haklı gerekçeler olmadan yapılan bu atamaların hukuka aykırı olacağı sonucuna varılmıştır.

Kararda; öğretmenin herhangi bir adli/idari soruşturması olmadığı, görevinde başarısız ve verimsiz olduğuna dair herhangi bir belge bulunmadığı, öğretmenle ilgili başarısızlık, disiplin, branş yetersizliği gibi sübjektif hukuken itibar edilecek somut nedenler bulunmadığı gerekçeleriyle söz konusu atama işlemi, hukuka aykırı bulunarak iptal edilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber