İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3, 4, 5 ve 6. Hizmet Bölgelerine Naklen Atama İsteyen Sağlık Personeline Yönelik Yeni Düzenlemeler

Bugünkü Resmi Gazetede Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği değiştirilmiştir. Bu değişiklikte iki husus yeniden düzenlenmiştir. Birincisi 4, 5 ve 6. hizmet bölgeleri yanında 3. hizmet bölgesine de (Adıyaman, Amasya, Gümüşhane, Mardin, Muş, Siirt, Bayburt, Kars, Tunceli, Batman, Bartın, Iğdır, Kilis, Osmaniye gibi illerin merkezi) nakil isteyen sağlık personeline kolaylık gösterilecektir. İkincisi ise 3, 4, 5 ve 6. hizmet bölgesine nakil talebinde bulunanlardan daha önce istenen "bulunduğu hizmet bölgesinde en az bir yıl çalışmış olması" şartı kaldırılmıştır.

Haber Giriş : 08 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce 4, 5 ve 6. bölgelere nakil talebinde bulunanlar için bulundukları bölgeye ait hizmet süresini tamamlama şartı aranmamakta ve tayin dönemlerine bağlı kalınmamaktaydı. Ancak bu taleplerin yerine getirilebilmesi için bulunulan hizmet bölgesinde en az bir yıl çalışılmış olması gerekmekteydi. Bu şart kaldırılmıştır.

Yapılan değişikliğin ikinci önemli yönü ise şudur: 4, 5 ve 6. bölgeye ek olarak 3. bölgeye nakil talebinde bulunanlarda da, bulundukları bölgeye ait hizmet süresini tamamlama şartı aranmayacak ve tayin dönemlerine bağlı kalınmayacaktır. Yani 1. ve 2. bölgede bulunan sağlık personeli 4, 5 ve 6. hizmet bölgesinin yanında 3. hizmet bölgesindeki Adıyaman, amasya, gümüşhane, mardin, muş , siirt, bayburt, kars, tunceli, batman, bartın, ığdır, kilis, osmaniye gibi illerin merkezine de (İlçe merkezleri için Mevzuat: Atama ve Nakil kategorisinde yer alan yönetmeliğe bakınız) naklen atama isteyebilecek ve bu durumda bölgedeki hizmeti tamamlamış olma şartı aranmayacak ve nakil dönemine bağlı kalınmayacaktır.

Yeni Fıkra Metni:(8.5.2004 tarihli R.G.) Daha üst hizmet bölgesinde görev yapmakta iken 3 üncü, 4 üncü, 5 inci veya 6 ncı hizmet bölgelerine nakil talebinde bulunanlar, kadro ve ihtiyaç durumuna göre o bölgeye ait hizmet süresini tamamlama şartı aranmaksızın ve tayin dönemlerine bağlı kalmaksızın nakledilebilir.

Eski Fıkra Metni (Değ. R.G.: 4.5.2002/24745) Üst hizmet bölgelerinde görev yapmakta iken 4 üncü, 5 inci ve 6 ncı hizmet bölgelerine nakil talebinde bulunanların talepleri, kadro ve ihtiyaç durumuna göre, bulunduğu hizmet bölgesinde en az bir yıl çalışmış olması şartıyla, o bölgeye ait hizmet süresini tamamlama şartı aranmaksızın ve tayin dönemlerine bağlı kalmaksızın değerlendirilir ve nakil işlemi yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber