Yargı: Boşanan memura, tayin için muvafakat verilmeli

Düzce Üniversitesi'nde hemşire olarak görev yapan Sağlık Sen üyesi personel, eşinden boşandığı için evliyken ikamet ettiği il olan Düzce'den Bolu'ya tayin istemiştir. Tayin talebi, personel ihtiyacı gerekçe gösterilerek reddedilmiştir. Düzce Üniversitesi'nin talebin reddedilmesi yönündeki işlemi kararı yargıdan dönmüştür.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Mart 2017 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargı: Boşanan memura, tayin için muvafakat verilmeli

Hemşirenin eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandığı ve ailesinin desteğine ihtiyaç duyduğundan görev yaptığı Düzce Üniversitesi'nden ailesinin yaşadığı yer olan Bolu'da Kamu Hastaneleri Birliği emrinde bir kadroya atanmak isteğinin reddedilmesi üzerine Sağlık-Sen tarafından ilgili adına Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne yapılan itiraz kabul edilerek yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4.İdari Dava Dairesi verdiği kararda "davacının boşandığı eşiyle aynı şehirde bulunmasının üzerinde baskı oluşturduğu, bu durumun çalışma verimini ve kalitesini olumsuz etkileyeceği, personel ihtiyacını gerekçe gösteren Düzce Üniversitesi'nin davacının atanması halinde mevcut görevi başkasına verebileceği ve personel eksikliğini somut delillerle ortaya koyulmadığı davacıya muvafakat verilmesinin ilişkin dava konuşu işlemin açıkça hukuka aykırı olduğu sonucuna ulaşıldığı" belirtilerek uygulanması halinde davacı aleyhine telafisi güç zararlara yol açacağı belirtilerek red işleminin kaldırılmasına karar verilmiştir.

Bu kararın aynı durumda olan kamu personelleri için emsal nitelikte olabilmesi için esas bakımından kesinleşmiş olması gerektiği kanaatindeyiz.

İŞTE MAHKEME KARARI

Kazandığınız mahkeme kararlarınızı bizlere şu adreslerden iletebilirsiniz:

- 0532 540 0 590 nolu whatsapp hattı
- [email protected] adresi
- http://memurlar.net/haber/gonder adresindeki Haber Gönder servisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber