Muğla'da 'ByLock' kullanan 3 FETÖ üyesi tutuklandı

Muğla merkezli 24 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2017 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla'da 'ByLock' kullanan 3 FETÖ üyesi tutuklandı

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışan ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 49 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 zanlı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden H.Ö, S.P. ve T.Ş. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken İ.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FETÖ'nün KHK ile kapatılan okullarında çalışanların da aralarında bulunduğu 49 kişi hakkında 7 Haziran'da örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Muğla Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün koordinesinde 24 ilde eş zamanlı operasyonlarda bugün adliyeye sevk edilen 4 şüphelinin de aralarında olduğu 30 zanlı gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 16'sı tutuklanmış, 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. 3 şüphelinin daha tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 19'a, adli kontrol şartıyla serbest bırakılanların sayısı 11'e çıktı.

Adreslerinde bulunamayan 19 kişinin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor

Durmuş Genç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber