Kocatepe şehidinin eşi: Adını başka gemiye versinler
Kıbrıs Barış Harekatı'nda yanlışlıkla vurulan Kocatepe gemisinde şehit düşen Caner Gönyeli'nin adını taşıyan ve satışa çıkarılan 35 yıllık emektar vapura alıcı çıkmadı. Gönyeli'nin eşi Nükhet Gönyeli, "Vapurun satışa çıkmasıyla eşimi ikinci kez kaybetmiş gibi hissettim. Param olsa ben alırdım" diye konuştu

İstanbulluların 35 yıl boyunca Eminönü-Kadıköy arasındaki yolculukları için kullandığı "Şehit Caner Gönyeli" yolcu vapuru yılbaşından bu yana yeni sahibini bekliyor. Gazete Habertürk'ten Öznur Karslı'nın haberine göre adını, Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk savaş uçaklarının yanlışlıkla vurduğu Kocatepe'de şehit düşen askerlerden biri olan Caner Gönyeli'den alan vapur, 4 yıl önce Deniz İşletme Müdürlüğü'nden ihale ile 240 bin TL'ye satın alındı. Vapuru otel yapma düşüncesiyle satın alan Yiğit Ali Günaydın, proje maliyetli olunca vapuru şubat ayında internetteki alışveriş sitesi üzerinden 1 milyon 200 bin TL'ye satışa çıkardı. Günaydın, "Arayanların çoğu kafe, otel ya da bar işletmesi olarak düşünüyor. Fiyatta anlaşamıyoruz" dedi.
GÖNYELİ'NİN ADINA ARAMA KURTARMA TATBİKATI
Habertürk, şehit Caner Gönyeli'nin eşi Nükhet Gönyeli'ye ulaştı ve vapurun satışıyla ilgili konuştu. "Her İstanbul'a gittiğimde mutlaka bindiğim, anılarımı tazelediğim vapurdu" diyen Gönyeli, "En son 3 yıl önce binmiştim o vapura. Kaptan köşkünde eşimin resmini görünce hıçkıra hıçkıra ağlamıştım. Kaptan da ağlamıştı. O dönem vapurun satılacağı gündemde yoktu. Eşimin adı yaşatılıyor diye gurur duyardık. Vapurun satılacak olmasıyla eşimi ikinci kez kaybetmiş gibi hissettim. Üzüntümün tarifi yok" şeklinde konuştu. Eşi şehit düştüğünde 23 yaşında olduğunu söyleyen Gönyeli, duygularını şöyle aktardı: "Evlendiğimizde eşim öğrenciydi. Şehit düştüğünde eşim 27'sindeydi. Gemi batmak üzereyken birkaç arkadaşıyla beraber lastik bota atlamış, 3 gün denizin ortasında karaya çok uzak mesafede hayatta kalmaya çalışmış."
Eşinin öğrenim gördüğü Heybeliada'da okuduğu Deniz Lisesi'nin de kapatıldı- ğını söyleyen Nükhet Gönyeli, "İngiltere'de güzellik uzmanlığı yapıyorum. Bir evim dahi yok. Bu nedenle vapuru satın almak bizim için hayal. Keşke bir başka gemiye eşimin adı verilse" dedi. Nükhet Gönyeli, 13 Haziran'da KKTC'de düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2017 Arama Kurtarma Tatbikatı sırasında düzenlenen tören sırasında da gözyaşlarını tutamamıştı.