İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hakan Çavuşoğlu: Gurbetçimiz yalnız değil

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Afrin operasyonun başlaması ile birlikte, terör örgütü PKK'nın Almanya, Hollanda, İsviçre, Fransa, Belçika gibi ülkelerde yaşayan Türklere yönelik saldırılarını artırdığına dikkat çekti

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 18 Mart 2018 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakan Çavuşoğlu: Gurbetçimiz yalnız değil

Çavuşoğlu, bazı gazetecilerle sohbetinde PKK'nın yurt dışında camilere, STK'lara Türk vatandaşlarına yönelik saldırılarının cezasız kaldığını belirterek, şunları kaydetti: Biz bu saldırılara karşı hem Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla hem de Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı olarak gerekli girişimleri başlattık.

Camiye yapılan saldırıyı kilise, sinagog ve diğer dini mekanlara saldırıyla bir tutmadıkları sürece Batı yanlış yoldadır. 'Bizi enterese etmiyor' gibi bir yaklaşım var. Yurt dışındaki Türkler asla yalnız değildir. Her sıkıntıda her zaman yanlarındayız. Her türlü hak arama sürecinde beraberiz.

Maruz kaldıkları bu terör eylemleri nedeniyle, yasal yollara mutlaka müracaat etmelerini, yasal yollardan haklarını aramalarını istiyoruz, hem hukuk desteği hem hukukçu desteği ve diğer her türlü desteği veriyoruz.

Devletler, ülkesinde yaşayan vatandaşların güvenliğini sağlamak zorundadır. Ama maalesef bu saldırıları yapanlar yakalanamıyor.

Yakalanmadıkça, sonuçsuz kaldıkça, daha fazla cesaret buluyorlar. Özellikle Avrupa'da Türklerin yoğun yaşadıkları ülkelerde görev yapmak üzere 500 Türk hukukçu ile STK yetkililerine insan hakları, ayrımcılık, islamofobi, terör konusunda eğitim verdik.

Yücel Kayaoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber