'Afrin'e bayrağımız dikildi. Sınır güvenliğimizi sağlandı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Bugün kahraman Mehmetçik'imiz Afrin'e bayrağımızı dikti. Allah onlardan razı olsun. Hem sınır güvenliğimizi sağlamış oldu. Hem de mazlum ve masum insanların ülkelerine huzur içinde dönebilecekleri, barış içinde yaşayabilecekleri bir Afrin'i inşa edeceğiz inşallah"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2018 22:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Afrin'e bayrağımız dikildi. Sınır güvenliğimizi sağlandı'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bugün kahraman Mehmetçik'imiz Afrin'e bayrağımızı dikti. Allah onlardan razı olsun. Hem sınır güvenliğimizi sağlamış oldu. Hem de mazlum ve masum insanların ülkelerine huzur içinde dönebilecekleri, barış içinde yaşayabilecekleri bir Afrin'i inşa edeceğiz inşallah. Orada terör örgütünün baskılarından ve zulmünden kaçan kadınlar ve çocuklar, aileleriyle birlikte inşallah barış içinde yaşayacaklar. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz bin yıldır bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşıyoruz. İnşallah o bölgeye de barış ve huzur götürüyoruz." dedi.

AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanlığı'nın 6. Olağan Kongresi, Sultanbeyli Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Bakan Kaya, kongrenin hayırlı olmasını ve bugün bayrağı devralacak ekibe başarılar dileyerek, 2019 seçimlerinde Sultanbeyli'nin destan yazacağından emin olduğunu söyledi.

Türkiye'nin giderek geliştiğine dikkati çeken Kaya, "2017 yılı Dünya Bankası Raporuna göre yoksulluğu son 10 yılda en fazla azaltan ülke Türkiye oldu. İnşallah önümüzdeki dönem milletimize daha fazla çalışarak çok daha fazla gayretli hizmet edeceğimizin de sözünü veriyoruz. İnşallah 2019'a girerken tüm milletimize hizmetkar olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakan Kaya, AK Parti teşkilat üyelerinin gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğini ve 2019 seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2019'da gençler ilk defa parlamentoda tüm meclislerde seçilme hakkını elde ettiniz. Gençlerimizin gücüne inanıyoruz ve gençlere güveniyoruz. Bizim gücümüz gençler ve kadınlarla birlikte siyaset yapan bir parti olmaktan geliyor. Bugün Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü. Çanakkale başta olmak üzere bu kutsal bildiğimiz değerler uğruna, vatan topraklarımız uğruna şehit düşen, tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Aynı 15 Temmuz gecesi de Çanakkale ruhuyla sokaklara çıkan milyonlarca insanımız vardı. 15 Temmuz'da 15 yaşında tankların üzerine yürüyerek şehadete koşan kardeşlerimiz oldu. Mekanları cennet olsun."

Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün kahraman Mehmetçik'imiz Afrin'e bayrağımızı dikti. Allah onlardan razı olsun. Hem sınır güvenliğimizi sağlamış oldu. Hem de mazlum ve masum insanların ülkelerine huzur içinde dönebilecekleri barış içinde yaşayabilecekleri bir Afrin'i inşa edeceğiz inşallah. Orada terör örgütünün baskılarından ve zulmünden kaçan kadınlar ve çocuklar, aileleriyle birlikte inşallah barış içinde yaşayacaklar. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Biz bin yıldır bu topraklarda barış ve huzur içinde yaşıyoruz. İnşallah o bölgeye de barış ve huzur götürüyoruz. Burada yaşayan 4 milyon mülteciye Ensar yoluyla Türkiye sahip çıktı. Burada yaşayan kardeşlerimiz de bir an önce vatanlarına dönmek için gün sayıyorlar. İnşallah bu vesileyle onlara da orada huzur dolu günler diliyorum."

- "Afrin'de gurur verici tablo"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın sevgi ve saygılarını getirdiğini söyledi. Yazıcı, AK Parti'nin sadece Türkiye'de değil dünya siyasetinde en güçlü teşkilatına sahip bir parti olduğunu belirtti.

AK Parti'nin gücünün teşkilatlar olduğunu vurgulayan Yazıcı, şu açıklamalarda bulundu:

"Bugünkü Türkiye'nin kazanımlarıyla 2002 yılı Türkiye'sinin öncesini kıyasladığımızda bu muazzam değişim ve dönüşümde her AK Partilinin emeği vardır. Bunu asla unutmayız. Bu nedenle 'AK Parti bizim siyasi ailemizdir' diyoruz. Neden aileye benzetiyoruz çünkü insan ilişkileri önemlidir. Birlikte hedeflere odaklanarak iş yaparken, aile bireylerine nasıl davranıyorsak, birbirimize de öyle davranıyoruz. Teşkilatın en kıymetli özelliği de teşkilat mensuplarının birlik ve bütünlüğüdür."

Çanakkale Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü olduğunu ve şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını ifade eden Yazıcı, "Bugün Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti, bu devletin silahlı kuvvetlerinin Cumhurbaşkanı ve başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, 58 gün önce başlattığı Zeytin Dalı operasyonunda Afrin'de, gurur verici bir tablo yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbetteki bu hareketleri ve operasyonu gerçekleştirmek için, gerçekten oluşturduğumuz cumhuriyet hükümetleri, yetki aldığımız günden bu yana, Savunma Sanayimiz bizi takip etmiş, eksikleri gidermiş, bu tür operasyon ihtiyacı doğduğunda başarılı bir şekilde icra edebilecek kapasiteye erişmesini sağladık. Bunları AK Parti hükümetleri sağlamış olmasaydı bizim güvenliğimiz gerçekten zaafa uğrardı. Önümüzde çok önemli bir seçimler var. 2017 yılının en önemli siyasi ve hukuki projesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi dediğimiz, Anayasa değişikliğinin 16 Nisan'da aziz milletimiz tarafından onaylanmak suretiyle yürürlüğe girmesini sağlamaktır. 2023 Türkiye'sine doğru giderken de 2019 seçimleri için gece ve gündüz demeden teşkilat üyeleri bütün zamanınızı vermeye hazır mısınız?"

- "Sultanbeyli ilçemiz AK Parti'nin İstanbul şampiyonu"

Kongrede AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da şunları söyledi:

"Sultanbeyli ilçemiz AK Parti'nin İstanbul şampiyonu.Yüzde 70.5 oran oyla İstanbul'da Sultanbeyli ilçemiz şampiyon. Bugüne kadarki seçimlerde de birinciliğini sürdüren bir ilçemiz. İnanıyorum ki 2019 yılında yapılacak seçimlerde yeniden bir tarih yazmak suretiyle oy oranlarını artık yüzde 80'lerin üzerine çıkarırsınız. İlçe teşkilatında yeni görev alacak başkana ekibiyle birlikte başarılar diliyorum."

- "Bize oy vermeyenlere de bugüne kadar hizmet götürdük"

Kongrede konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise şöyle konuştu:

"İstanbul, AK Parti'nin doğduğu il. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 1994 yılında İstanbul'da belediye başkanlığını kazandığı zaman yeni bir belediyecilik anlayışı ortaya koydu. Belediye olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı çizgide, aynı yoldan devam ediyoruz. İstanbul'un bugün en büyük sorunu ulaşım. Bu ulaşım sorunu metro ile çözülür. Bugün itibariyle 160 kilometre metro şu an faaliyette. İnşallah bu yıl sonuna kadar 110 kilometrelik de raylı sistem açılmış olacak. Hedefimiz 2023 yılında da metro hattını bin kilometreye çıkaracağız inşallah."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'öncelikli olarak fazla oy aldıkları yerlere metro yapıyorlar' eleştirilerini göndeme getiren Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim birinci önceliğimiz ulaşımda metro. Yapılan yerler ve inşaatı devam eden yerler var. Hepsi 430 kilometre ve devamında da 600 kilometre daha açılacak. Sultanbeyli ve Arnavutköy bizim en fazla oy veren ilçelerimiz ama şu ana kadar metro gelmemiş. İnşallah dedim en fazla oy veren ilçelerimiz öncelikli olacak. Şimdi bugün haberde ana muhalefet partisi diyor ki 'Büyükşehir Belediye Başkanı bize oy vermeyenlere hizmet yok. Bizim bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Herkese fedakarlık yaptık yapmaya da devam ettik. Ancak buraların ihtiyacı varsa, bunlara da geçmişten olan borcumuzu da bir an önce ödeyeceğiz. Bize oy vermeyenlere de bugüne kadar hizmet götürdük. Onları da bize oy verir hale getirdik. Herhalde Sultanbeyli, Arnavutköy'e metro yapılması istenmiyor. Kadıköy'e, Bakırköy'e, Beylikdüzü'ne yaptığımız gibi Sultanbeyli ve Arnavutköy'e de metro yapacağız. 2023 yılında metro hedefimiz de bin kilometredir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber