En İlginç Düğün Gelenekleri

Dünyanın her bir yerinde insanları hayrete düşüren birbirinden ilginç düğün gelenekleri..

  1. Dünyanın her bir yerinde insanları hayrete düşüren birbirinden ilginç düğün gelenekleri..

    Dünyanın her bir yerinde insanları hayrete düşüren birbirinden ilginç düğün gelenekleri..

  2. Hindistan'da damat kayın validesi tarafından karşılanır, damadın ayakları yıkanır ardından süt ve bal ikram edilir. Damat gelinin kıyafetinden sorumludur.

    Hindistan'da damat kayın validesi tarafından karşılanır, damadın ayakları yıkanır ardından süt ve bal ikram edilir. Damat gelinin kıyafetinden sorumludur.

  3. Gelin, bildiğimiz beyaz gelinlik yerine, "sari" denilen özel bir giysi giyer. Törene gelirken gelinin üzerinde gündelik kıyafetler vardır, daha sonra kocasının kendisine sunduğu kıyafeti giyer.

    Gelin, bildiğimiz beyaz gelinlik yerine, "sari" denilen özel bir giysi giyer. Törene gelirken gelinin üzerinde gündelik kıyafetler vardır, daha sonra kocasının kendisine sunduğu kıyafeti giyer.

  4. Gelin-damat düğün yerinde yakılan kutsal ateşin etrafında 4 kere dönerler ve masalarına doğru koşmaya başlarlar kim ilk oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

    Gelin-damat düğün yerinde yakılan kutsal ateşin etrafında 4 kere dönerler ve masalarına doğru koşmaya başlarlar kim ilk oturursa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

  5. İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

    İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

  6. evlilik geleneklerinde ördek ve kaz önemli bir yer tutuyor.Eski geleneklerde damatlar arkalarında kaz taşıyarak beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor.

    evlilik geleneklerinde ördek ve kaz önemli bir yer tutuyor.Eski geleneklerde damatlar arkalarında kaz taşıyarak beyaz bir atın üstünde gelinin evine giderlerken günümüzde sembolik olarak tahta kaz kullanılıyor.

  7. Bir başka geleneğe göre de düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor.Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.

    Bir başka geleneğe göre de düğünden sonra bir çift tahta ördek yeni çiftin evine yerleştiriliyor.Eğer ördekler karşılıklı konursa çiftin iyi geçineceğine, ters konulursa kavga edeceklerine inanılıyor.

  8. Pakistan'da en çok yapılan gelenek tarzlarından biri ise, damat adayının sabır haddi zorlanmaktadır. İşte bu sorgulama Pakistan'ın bazı bölgelerinde damat adayı kızın aile büyükleri tarafından sınavdan geçirilir.

    Pakistan'da en çok yapılan gelenek tarzlarından biri ise, damat adayının sabır haddi zorlanmaktadır. İşte bu sorgulama Pakistan'ın bazı bölgelerinde damat adayı kızın aile büyükleri tarafından sınavdan geçirilir.

  9. Çek düğünlerinde,

    Çek düğünlerinde,

  10. Çin'de

    Çin'de

  11. Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna, çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanılıyor.

    Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna, çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanılıyor.

  12. Bulgaristan'da düğünde gelin, içinde bozuk para, çiğ yumurta ve buğdayın olduğu bir tabağı başının üzerinden geriye doğru atar ve arkasına bakmaz. Tabak ne kadar küçük parçalara ayrılırsa o kadar iyi demektir.

    Bulgaristan'da düğünde gelin, içinde bozuk para, çiğ yumurta ve buğdayın olduğu bir tabağı başının üzerinden geriye doğru atar ve arkasına bakmaz. Tabak ne kadar küçük parçalara ayrılırsa o kadar iyi demektir.

  13. Ayrıca gelinle damada somun ekmeği verilir, hangisi bu ekmekten daha büyük parça koparırsa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

    Ayrıca gelinle damada somun ekmeği verilir, hangisi bu ekmekten daha büyük parça koparırsa evde onun sözünün geçeceğine inanılır.

  14. Finlandiya'da Taç takma; Finlandiyalı gelinler düğünde el yapımı altın bir taç takarlar. Törenden sonra bekar genç kızlar gelinin etrafında toplanır. Gelin, genç kızlar arasından birini seçerek altın tacını ona verir, seçilen kızın ondan sonra evleneceği düşünülür

    Finlandiya'da Taç takma; Finlandiyalı gelinler düğünde el yapımı altın bir taç takarlar. Törenden sonra bekar genç kızlar gelinin etrafında toplanır. Gelin, genç kızlar arasından birini seçerek altın tacını ona verir, seçilen kızın ondan sonra evleneceği düşünülür

  15. FRANSA'da Gelin banyosu; Düğün günü gelin eski aşkları ve düşüncelerinden tamamen arınmak için uzun bir banyo yapar.

    FRANSA'da Gelin banyosu; Düğün günü gelin eski aşkları ve düşüncelerinden tamamen arınmak için uzun bir banyo yapar.

  16. FRANSA Gelinle damadın önünü kesme;Damat gelini evinden alır ve kiliseye yürüyerek giderler. Özellikle küçük şehirlerde, çocuklar ellerinde beyaz kurdelelerle gelinle damadın yolunda durur, gelin elindeki makasla kurdeleleri keser bu da karşılarına çıkacak engelleri aşacakları anlamına gelir. Evlenecek çiftlerin törende yer alacak çiçeklerini davetliler getirir.

    FRANSA Gelinle damadın önünü kesme;Damat gelini evinden alır ve kiliseye yürüyerek giderler. Özellikle küçük şehirlerde, çocuklar ellerinde beyaz kurdelelerle gelinle damadın yolunda durur, gelin elindeki makasla kurdeleleri keser bu da karşılarına çıkacak engelleri aşacakları anlamına gelir. Evlenecek çiftlerin törende yer alacak çiçeklerini davetliler getirir.

  17. FRANSA Evlilik kabından şarap; Bir ilginç gelenek de; gelin ve damadın, evlilik günlerinde kullanılan ve nesilden nesile aktarılan evlilik kabından şarap içmesidir.

    FRANSA Evlilik kabından şarap; Bir ilginç gelenek de; gelin ve damadın, evlilik günlerinde kullanılan ve nesilden nesile aktarılan evlilik kabından şarap içmesidir.

  18. Vikingler zamanında evlilikler açık arttırma şeklinde yapılıyordu. Damat adayı gelin adayı için kızın babasına fiyat teklif eder ve bu fiyat üzerinden pazarlık yapılırdı. Belirlenen para miktarı çeyiz için kullanılırdı. Ayrıca gelinin sağ ayağına babası gümüş, sol ayağına da annesi altın takardı ve bu gelenek çiftin hayatları boyunca altın ve gümüş sıkıntısı çekmemeleri dileğini temsil ederdi.

    Vikingler zamanında evlilikler açık arttırma şeklinde yapılıyordu. Damat adayı gelin adayı için kızın babasına fiyat teklif eder ve bu fiyat üzerinden pazarlık yapılırdı. Belirlenen para miktarı çeyiz için kullanılırdı. Ayrıca gelinin sağ ayağına babası gümüş, sol ayağına da annesi altın takardı ve bu gelenek çiftin hayatları boyunca altın ve gümüş sıkıntısı çekmemeleri dileğini temsil ederdi.

  19. BOSNA-HERSEK Kahve ikramı;Ülkenin bazı bölgelerinde evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı kız evine yemeğe davet edilmekte ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışmaktadır. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçilir. Kahve şekerli ise damat adayı evlilik için uygun görülmüştür, ancak kahve sade ise damat adayı reddedilmiş demektir.

    BOSNA-HERSEK Kahve ikramı;Ülkenin bazı bölgelerinde evlenme çağına gelmiş gelin adayını isteyen damat adayı kız evine yemeğe davet edilmekte ve ailenin büyükleri ile söz konusu evlilik hakkında tartışmaktadır. Kızın aile büyükleri damat adayı hakkında bir karara vardıktan sonra kahve ikramına geçilir. Kahve şekerli ise damat adayı evlilik için uygun görülmüştür, ancak kahve sade ise damat adayı reddedilmiş demektir.

  20. Pakistan'da evlenmek isteyen damat adayına, gelinin aile büyükleri dayanabilecek mi diye akla hayale sığmayan küfürler ve hakaretler eder. Soğukkanlılığı ve dayanıklılığı sınanan damat adayı, bu sınavdan geçebilirse çiftin evlenmesine izin verilir.

    Pakistan'da evlenmek isteyen damat adayına, gelinin aile büyükleri dayanabilecek mi diye akla hayale sığmayan küfürler ve hakaretler eder. Soğukkanlılığı ve dayanıklılığı sınanan damat adayı, bu sınavdan geçebilirse çiftin evlenmesine izin verilir.

  21. Bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere gidiyor.

    Bakirelerin evlenmesi yasak. Bunun için kızlar evlenmeden önce bekaretlerini para karşılığı bu işi yapan kişilere gidiyor.

  22. Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla 100 kilo olmak zorunda. Nedeni bilinmeyen bu gelenek doğrultusunda yemek yemeyen genç kızlar cezalandırılıyor da

    Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60, en fazla 100 kilo olmak zorunda. Nedeni bilinmeyen bu gelenek doğrultusunda yemek yemeyen genç kızlar cezalandırılıyor da

  23. Tayvan'da gelinin bekaretini, damadın akraba ya da arkadaşı alıyor. Gerekçesi: 'Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!..

    Tayvan'da gelinin bekaretini, damadın akraba ya da arkadaşı alıyor. Gerekçesi: 'Damat böyle sıkıcı bir işle zaman kaybetmesin!..

  24. Belçika'nın en önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.

    Belçika'nın en önemli gelenekleri mendile isim işlemektir. Gelinin ailesinde, kızın adının işlenmiş olduğu mendil vardır ve bu mendil düğüne götürülerek davetlilere gösterilir. Bu mendil düğünden sonra kızın ailesinin evine geri getirilir ve gelinin kız kardeşi varsa onun adı işlenerek yine evde sergilenir.

  25. İsveç düğünlerinde ise misafirler gelin ve damadı öperler. Eğer gelin tuvalete giderse tüm kadın misafirler damadı öpmek için sıraya girerler. Eğer damat ortalıklarda görünmezse erkekler gelini öpmek için sıraya girerler.

    İsveç düğünlerinde ise misafirler gelin ve damadı öperler. Eğer gelin tuvalete giderse tüm kadın misafirler damadı öpmek için sıraya girerler. Eğer damat ortalıklarda görünmezse erkekler gelini öpmek için sıraya girerler.

  26. Gelinlerin düğünlerde dans etmesi kadar doğal birşey yoktur. Hiç aklımıza gelmemişti bu aktiviteden gelinin para kazanabileceği. Polonya'da gelinler düğünde para karşılığı dans ediyorlar.

    Gelinlerin düğünlerde dans etmesi kadar doğal birşey yoktur. Hiç aklımıza gelmemişti bu aktiviteden gelinin para kazanabileceği. Polonya'da gelinler düğünde para karşılığı dans ediyorlar.

  27. Hollanda Flemenk düğünlerinde gelinle damadın masasının yanına bir ağaç yerleştirilir ve gelen misafirler gelin ve damat için dileklerini yazarak bu ağaca asarlar.

    Hollanda Flemenk düğünlerinde gelinle damadın masasının yanına bir ağaç yerleştirilir ve gelen misafirler gelin ve damat için dileklerini yazarak bu ağaca asarlar.

  28. Hollanda'da eğer gelinin babası damadı onaylamıyorsa gelinin çeyizi olmaz. Gelinin en yakın arkadaşı ise gelinin çeyizinde olması gereken eşyaları hediye eder.

    Hollanda'da eğer gelinin babası damadı onaylamıyorsa gelinin çeyizi olmaz. Gelinin en yakın arkadaşı ise gelinin çeyizinde olması gereken eşyaları hediye eder.

  29. Afrika'nın bazı bölgelerinde damat adayı, kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi kabul ederse, gelin adayına para ve fıstık verir. Gelin fıstığı damatla bölüşür, çiftin birleşmesine yardımcı olan aracıya da bir parça verilir. Bu komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına gelir.

    Afrika'nın bazı bölgelerinde damat adayı, kızı ailesinden istedikten sonra kızın ailesi kabul ederse, gelin adayına para ve fıstık verir. Gelin fıstığı damatla bölüşür, çiftin birleşmesine yardımcı olan aracıya da bir parça verilir. Bu komşulara ve akrabalara düğün daveti anlamına gelir.

  30. Düğünde gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanır. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil edilir. Modern düğün törenlerinde ise karı-koca ilan edilen çift, atalarını anarak kurdele ve tüllerle süslü olan çalı süpürgesinin üzerinden atlar.

    Düğünde gelinle damat bir çalı süpürgesinin üzerinden atlar. Süpürge üzerinden atlama geleneği kölelerin evlenmesinin yasak olduğu kölelik zamanlarına dayanır. Bu ritüelde, gelinle damadın eskiye dair kötülükleri süpürüp yeni yaşamlarına başlaması temsil edilir. Modern düğün törenlerinde ise karı-koca ilan edilen çift, atalarını anarak kurdele ve tüllerle süslü olan çalı süpürgesinin üzerinden atlar.

  31. Çek Cumhuriyeti'nde damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp, evet yanlış okumadınız, gelini kaçırıp bir yere saklarlar. Damat gelini bulursa, hayat boyu damadın gelini koruyup kollayacağına inanıyorlar. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Misafirler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

    Çek Cumhuriyeti'nde damadın yakın arkadaşları gelini kaçırıp, evet yanlış okumadınız, gelini kaçırıp bir yere saklarlar. Damat gelini bulursa, hayat boyu damadın gelini koruyup kollayacağına inanıyorlar. Düğünün sonunda gelinin duvağı ve damadın ayakkabıları misafirler arasında dolaştırılır. Misafirler de çiftin balayı tatili için ayakkabı ve duvağın içine para koyarlar.

  32. Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar.Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.

    Alman gelinleri düğünde duvak yerine mücevher ve çiçeklerle süslenmiş bir taç takarlar.Düğün töreni sonunda çift bir kütüğü testereyle keser, bu da karşılaştıkları zorluklara birlikte göğüs gerecekleri anlamına gelir. Misafirler çiftin üstüne pirinç serperler, bu da bereketi simgeler. Gelinin saçında kalan pirinç tanesi sayısı kadar çocukları olacağına inanılır.

  33. İskoçya'da gelin, düğünden bir gün önce sokağa çıkarılarak kirletilir. Yumurta salça gibi maddeler birbirine karıştırılır. Baştan aşağıya karışımla kaplanan gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılır.Gece ise aile büyüklerinin ortasına oturur ve onlara ayaklarını yıkatır. Bu gelenek çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize eder. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyar.

    İskoçya'da gelin, düğünden bir gün önce sokağa çıkarılarak kirletilir. Yumurta salça gibi maddeler birbirine karıştırılır. Baştan aşağıya karışımla kaplanan gelin, herkesin görmesi için şehirde dolaştırılır.Gece ise aile büyüklerinin ortasına oturur ve onlara ayaklarını yıkatır. Bu gelenek çiftin mutluluk yolunda yürümelerini sembolize eder. Düğünde ise gelin iki ayakkabısına da bozuk para koyar.

  34. Kosova, adet gereği, tarihi gelin kostümü giydirilen gelin, düğün töreninin kötü şans getirmemesi için yüzü beyaz boyayla boyanarak üzerine geçmişin desenleri çiziliyor.

    Kosova, adet gereği, tarihi gelin kostümü giydirilen gelin, düğün töreninin kötü şans getirmemesi için yüzü beyaz boyayla boyanarak üzerine geçmişin desenleri çiziliyor.

  35. Türkmenistan'da yüzyıllardır devam eden düğün gelenekleri günümüzde de yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla bilinen Türkmenlerin düğünleri oldukça renkli geçiyor.

    Türkmenistan'da yüzyıllardır devam eden düğün gelenekleri günümüzde de yaşatılıyor. Gelenek ve göreneklerine bağlılığıyla bilinen Türkmenlerin düğünleri oldukça renkli geçiyor.

  36. Tam üç gün süren düğünlerin ilk gününe "yalan çelpek", ikinci gününe ise "çın çelpek" deniliyor. Bu günlerde düğün evinde toplanan Türkmen kadınları çelpek denilen yufka benzeri hamuru açıyor ve saçta kavuruyor.

    Tam üç gün süren düğünlerin ilk gününe "yalan çelpek", ikinci gününe ise "çın çelpek" deniliyor. Bu günlerde düğün evinde toplanan Türkmen kadınları çelpek denilen yufka benzeri hamuru açıyor ve saçta kavuruyor.

  37. Türkmen gelinlerinin düğünlerde giydiği kıyafetlerin ve takıların ağırlığı neredeyse kendi ağırlıkları kadar oluyor. Sadece takıların ağırlığı 36 kiloyu bulurken, "kürte" olarak adlandırılan el işlemeli gelinlik örtüsü ve diğer kıyafetlerle birlikte bu ağırlık 40 kiloyu aşıyor.

    Türkmen gelinlerinin düğünlerde giydiği kıyafetlerin ve takıların ağırlığı neredeyse kendi ağırlıkları kadar oluyor. Sadece takıların ağırlığı 36 kiloyu bulurken, "kürte" olarak adlandırılan el işlemeli gelinlik örtüsü ve diğer kıyafetlerle birlikte bu ağırlık 40 kiloyu aşıyor.

  38. Fas'ta düğünler genellikle 7 gün sürer. İlk gün gelin süt banyosu yapar ardından elleri ve ayaklarına kına yakılır. Düğün sürecince gelinin kıyafetini sık sık değiştirmesi beklenir. Düğün için standart bir gelinlik yoktur fakat ipek gibi pahalı kıyafetler tercih edilir.

    Fas'ta düğünler genellikle 7 gün sürer. İlk gün gelin süt banyosu yapar ardından elleri ve ayaklarına kına yakılır. Düğün sürecince gelinin kıyafetini sık sık değiştirmesi beklenir. Düğün için standart bir gelinlik yoktur fakat ipek gibi pahalı kıyafetler tercih edilir.

  39. ÇİN: Astrolojik çöpçatanlık; Damadın ailesi astroloji uzmanına başvurarak evlenmeyi düşünen çift hakkında yorum ister. Eğer astroloji uzmanının hazırladığı horoskopu damadın ailesi uygun bulursa, çocuklarının doğum saatini ve tarihini kızın ailesine göndererek, aynı işlemi onların da yapmasını ister. Çift karşılıklı olarak astrolog tarafından uygun bulunurlarsa çift düğün hazırlıklarına başlar. Çin'de düğün tarihi seçimi de çiftin geleceği için oldukça önemlidir. Ay takviminin 7. ayının son 15 günü hariç, çift doğum günleri ve astrolojik işaretlere göre en uygun günü seçer. Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna inanılır; çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanırlar. İyi şans getirdiğine inanıldığı için çiftin düğünü mutlaka buçuklu saatlerde başlamalıdır.

    ÇİN: Astrolojik çöpçatanlık; Damadın ailesi astroloji uzmanına başvurarak evlenmeyi düşünen çift hakkında yorum ister. Eğer astroloji uzmanının hazırladığı horoskopu damadın ailesi uygun bulursa, çocuklarının doğum saatini ve tarihini kızın ailesine göndererek, aynı işlemi onların da yapmasını ister. Çift karşılıklı olarak astrolog tarafından uygun bulunurlarsa çift düğün hazırlıklarına başlar. Çin'de düğün tarihi seçimi de çiftin geleceği için oldukça önemlidir. Ay takviminin 7. ayının son 15 günü hariç, çift doğum günleri ve astrolojik işaretlere göre en uygun günü seçer. Ay takviminin 7. ayının son 15 gününde evlenmenin uğursuz olduğuna inanılır; çünkü o dönemde cehennemin kapısının açılıp kayıp ruhların serbest kaldığına inanırlar. İyi şans getirdiğine inanıldığı için çiftin düğünü mutlaka buçuklu saatlerde başlamalıdır.

  40. ÇİN Yatakta fındık fıstık; Düğünden önce damat evlilik yatağını hazırlar ve üzerine portakal, fıstık ve çeşitli meyvelerden koyar. Ailenin küçük çocukları yatağın üzerine oturtulur ve meyvelerle oynamalarına izin verilir. Yatağın üzerinde ne kadar çok çocuk olursa o kadar çok doğurganlığı sembolize eder.

    ÇİN Yatakta fındık fıstık; Düğünden önce damat evlilik yatağını hazırlar ve üzerine portakal, fıstık ve çeşitli meyvelerden koyar. Ailenin küçük çocukları yatağın üzerine oturtulur ve meyvelerle oynamalarına izin verilir. Yatağın üzerinde ne kadar çok çocuk olursa o kadar çok doğurganlığı sembolize eder.

  41. ÇİN Geline narenciye banyosu; Gelin düğünden bir gece önce şeytani ruhlardan arınmak için narenciye esansı dökülmüş sularda banyo yapar.

    ÇİN Geline narenciye banyosu; Gelin düğünden bir gece önce şeytani ruhlardan arınmak için narenciye esansı dökülmüş sularda banyo yapar.

  42. Gelin düğünde kırmızı ayakkabı giyer ve kırmızı duvak örtünür. Nedimelik yapan bayanlar gelinin horoskopuyla uyumlu doğum yılına sahip kişilerden seçilir.

    Gelin düğünde kırmızı ayakkabı giyer ve kırmızı duvak örtünür. Nedimelik yapan bayanlar gelinin horoskopuyla uyumlu doğum yılına sahip kişilerden seçilir.

  43. İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.

    İsrail'de ise Musevi inancına göre, düğünlerde Kudüs'teki kutsal tapınağın yok oluşunu sembolize eden içi cam parçalarıyla dolu bir beze basma geleneği bulunuyor. Törende cam kırmak ise hayattaki mutluluğu ve üzüntüyü sembolize ediyor.