İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyet Yaparken Tüketilmemesi Gereken Yiyecekler

Diyet yaparken tüketilmemesi gereken yiyecekler

  1. Tatlı yoğurtlar<br>    Besleyici süt ürünleri sağlıklı değildir. Evet, yoğurt vücudumuz için gerçekten gerekli ve iyi bir besindir. Ancak yoğurdu şeker  veya meyve katkısı olmadan yemek daha iyi bir yoldur. Beslenme uzmanları da koyulaştırıcı ve nişasta içeren süt ürünlerinden uzak durmayı tavsiye eder.   <br>  Meyveli yoğurt satın almak yerine, yoğurdunuzun içine meyve koyabilirsiniz.

    Tatlı yoğurtlar
    Besleyici süt ürünleri sağlıklı değildir. Evet, yoğurt vücudumuz için gerçekten gerekli ve iyi bir besindir. Ancak yoğurdu şeker veya meyve katkısı olmadan yemek daha iyi bir yoldur. Beslenme uzmanları da koyulaştırıcı ve nişasta içeren süt ürünlerinden uzak durmayı tavsiye eder.
    Meyveli yoğurt satın almak yerine, yoğurdunuzun içine meyve koyabilirsiniz.

  2. Pirinç<br>    Pilav neredeyse ekmekle aynıdır. Ve beslenme açısından beyaz pilav, en sağlıksızıdır. Kilo alımına neden olabilecek çok miktarda basit karbonhidrat içerir.

    Pirinç
    Pilav neredeyse ekmekle aynıdır. Ve beslenme açısından beyaz pilav, en sağlıksızıdır. Kilo alımına neden olabilecek çok miktarda basit karbonhidrat içerir.

  3. Maydanoz  <br>  Maydanoz gerçekten zararlı olabilir. Aşçılar, salatalara maydonoz eklerken üzerine ekşi sos veya yağ koymamalı. Deneyimsiz aşçılar bu hatayı genellikle yapar. Çünkü maydanoz nitrit yaymaya başlayabilir ve 30 dakika içinde tam anlamıyla bir zona dönüşebilir.

    Maydanoz
    Maydanoz gerçekten zararlı olabilir. Aşçılar, salatalara maydonoz eklerken üzerine ekşi sos veya yağ koymamalı. Deneyimsiz aşçılar bu hatayı genellikle yapar. Çünkü maydanoz nitrit yaymaya başlayabilir ve 30 dakika içinde tam anlamıyla bir zona dönüşebilir.

  4. Soslar<br>    Ev yapımı domates salçasının mağazadan alınan ketçapla karşılaştırıldığında ne kadar farklı olduğunu hiç fark ettiniz mi? Mayonez, tartar, hardal ve diğer soslar kural için bir istisna değildir. Mesele şu ki, satın alınan tüm soslar şeker içerir.

    Soslar
    Ev yapımı domates salçasının mağazadan alınan ketçapla karşılaştırıldığında ne kadar farklı olduğunu hiç fark ettiniz mi? Mayonez, tartar, hardal ve diğer soslar kural için bir istisna değildir. Mesele şu ki, satın alınan tüm soslar şeker içerir.

  5. Kurutulmuş meyve ve meyve cipsleri <br>    Meyve cipsleri sağlıklı diyet takipçileri arasında gittikçe daha popüler hale geldi, ancak çoğu üretici bu cipsleri patates cipsi üretmek için yaptıkları gibi kullanır: onları yağda kızartır.    Bu nedenle, sebze veya meyve cipsleri patates cipsi kadar çok kalori içerir.

    Kurutulmuş meyve ve meyve cipsleri
    Meyve cipsleri sağlıklı diyet takipçileri arasında gittikçe daha popüler hale geldi, ancak çoğu üretici bu cipsleri patates cipsi üretmek için yaptıkları gibi kullanır: onları yağda kızartır. Bu nedenle, sebze veya meyve cipsleri patates cipsi kadar çok kalori içerir.

  6. Üzüm  <br>  Garip gelebilir, ancak üzüm o kadar sağlıklı değildir. Üzüm, vücudumuzun bir kerede çok fazla şeker almasına neden olur. Beslenme uzmanları, üzümleri diğer ürünlerle karşılaştırmamız gerektiğini söylüyor. Onları yağlı yemekler, balıklar, taze salatalıklar, kavunlar, bira veya sütle birlikte yememeliyiz.

    Üzüm
    Garip gelebilir, ancak üzüm o kadar sağlıklı değildir. Üzüm, vücudumuzun bir kerede çok fazla şeker almasına neden olur. Beslenme uzmanları, üzümleri diğer ürünlerle karşılaştırmamız gerektiğini söylüyor. Onları yağlı yemekler, balıklar, taze salatalıklar, kavunlar, bira veya sütle birlikte yememeliyiz.

  7. Yanlış pişmiş balık<br>    Balıklar neredeyse hiç zararlı yağ içermez. Omega-3 yağ asitleri gibi faydalı yağlar içerir. Hawai Üniversitesi'nden bilim adamları, en popüler balık yemeklerinin kimyasal yapılarını incelediklerinde balıkları kaynatmanın veya pişirmenin en büyük miktarda yararlı madde tasarrufu sağladığı sonucuna varmıştı. Amerikan kardiyologları kızarmış, tütsülenmiş ve tuzlu balıkların gerçekten zararlı olduğunu iddia ediyorlar.

    Yanlış pişmiş balık
    Balıklar neredeyse hiç zararlı yağ içermez. Omega-3 yağ asitleri gibi faydalı yağlar içerir. Hawai Üniversitesi'nden bilim adamları, en popüler balık yemeklerinin kimyasal yapılarını incelediklerinde balıkları kaynatmanın veya pişirmenin en büyük miktarda yararlı madde tasarrufu sağladığı sonucuna varmıştı. Amerikan kardiyologları kızarmış, tütsülenmiş ve tuzlu balıkların gerçekten zararlı olduğunu iddia ediyorlar.

  8. Mısır<br>    Birçok farklı incelemeden sonra bilim adamları değiştirilmiş mısırın karasal ve sucul organizmaları etkilediği sonucuna varmışlardır. Hatta modifiye mısırdan çıkan polenin zararlı bir zehir içerdiğini bile fark ettiler. Birçok ülkede, bu tür mısırlar yasaklandı.    Konserve mısırı veya başka bir konserve ürünü yemeniz önerilmez.

    Mısır
    Birçok farklı incelemeden sonra bilim adamları değiştirilmiş mısırın karasal ve sucul organizmaları etkilediği sonucuna varmışlardır. Hatta modifiye mısırdan çıkan polenin zararlı bir zehir içerdiğini bile fark ettiler. Birçok ülkede, bu tür mısırlar yasaklandı. Konserve mısırı veya başka bir konserve ürünü yemeniz önerilmez.

  9. Fazla avokado tüketmek de zararlıdır  <br>  Beslenme uzmanları, avokadonun gerçekten sağlıklı olduklarını iddia ediyorlar. Ancak çok fazla kalori içerdiklerini de belirtmemiz gerekir.  Ayrıca unutmayın ki sadece çiğ bir avokado tüm faydalı unsurlarını korur. Çok fazla avokado yemek, anti-enflamatuar ilaçların etkisini ve kırmızı kan hücresi seviyelerini azaltabilir.

    Fazla avokado tüketmek de zararlıdır
    Beslenme uzmanları, avokadonun gerçekten sağlıklı olduklarını iddia ediyorlar. Ancak çok fazla kalori içerdiklerini de belirtmemiz gerekir. Ayrıca unutmayın ki sadece çiğ bir avokado tüm faydalı unsurlarını korur. Çok fazla avokado yemek, anti-enflamatuar ilaçların etkisini ve kırmızı kan hücresi seviyelerini azaltabilir.