Mide Şişkinliğine İyi Gelen Besinler
Mide şişkinliği belirtileri nelerdir?
-
Genellikle yemek sonrası yaşansa da aslında ciddi hastalıkların habercisi olabilen mide şişkinliği hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki mide şişkinliği belirtileri nelerdir? Mide şişkinliğine iiy gelen besinler hangileridir? Haberin detayında mide şişkinliğine dair merak edilenleri bulabilirsiniz.
-
Gıdalardan dolayı midede artan gaz veya asit mide veya karın şişkinliğine neden olabilir. Rahatsız edici bu durum bazen karıdnan seslerin gelmesi ile kişinin huzursuz hissetmesine bile sebebiyet verir. Ancak her karın şişkinliği yanlış beslenmeden dolayı yaşanmaz. Bazı hastalıklarında habercisi olabilir.
-
MİDE ŞİŞKİNLİĞİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?
- Mide bulantısı - Kusma hissi - Hareket etmede güç çekme - Tuvalate çıkmada zorlanma - Terleme - Karında şiddetli kramp -
ANANAS İçerdiği bromelain enzimi sayesinde midedeki protein oranını artırarak, midenin yiyecekleri daha rahat sindirmesini kolaylaştırıyor. Yüzde 80 oranında su barındıran ananas midenin, hastalıklara yakalanma riskini azaltır.
-
MAYDANOZ Her öğünde tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Şişkinliğe neden olan gaz problemine iyi gelen maydanoz aynı zamanda kabızlık gibi rahatsızlıklarıda önler.
-
ZENCEFİL Yüksek derecede uçucu yağ içeren zencefil aynı zamanda zengin bir vitamin ve besin kaynağıdır. Zencefil midedeki zararlı bakterilerin emilimini artırarak hazmı kolaylaştırır.
-
NANE Gaz hem midede hemde bağırsaklarda oluşan bir rahatsızlıktır. Tüketilen yağlı, tuzlu, baharatlı yiyeceklerin ortaya çıkardığı gaz, şişkinliğe neden olur. Yapılan araştırmalarda nane ferahlatıcı etkisinin yanı sıra zararlı bakterileride azaltır. Günde bir bardak tüketilen nane çayı hem bağırsakları hemde mideği rahatlatır.
-
REZENE ÇAYI Günde iki bardak tüketilen rezene çayı, sindirimi kolaylaştırır, bağırsaklarda ve midede gazın sıkışmasını ve bu nedenle ortaya çıkan şişkinliği önler.
-
SALATALIK Doğal idrar söktürücü olan salatalık, vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Besin değerleri düşük olmasına rağmen midede oluşan asit oranını dengeler.