Vadideki Güzel Şehir...

Bitlis, Vadideki Güzel Şehir' diye anılır...

  1. Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Bitlis, Van Gölü’nün batısında. Tarihsel yapıların ağırlıkta olduğu bir vadi içinde kurulduğundan ' Vadideki Güzel Şehir' diye anılır.

    Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan Bitlis, Van Gölü’nün batısında. Tarihsel yapıların ağırlıkta olduğu bir vadi içinde kurulduğundan ' Vadideki Güzel Şehir' diye anılır.

  2. Bitlis-Baykan yolu üzerinde bulunan Narlıdere Köprüsü’nün kitabesi olmadığından ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı belli değil. Bitlis’in en güzel köprüsü olup, büyük olasılıkla Osmanlı dönemi 16. yy. sonları ya da 17. yy. içinde yapılmış olabileceği kanaati yaygın...

    Bitlis-Baykan yolu üzerinde bulunan Narlıdere Köprüsü’nün kitabesi olmadığından ne zaman ve kimin tarafından yaptırıldığı belli değil. Bitlis’in en güzel köprüsü olup, büyük olasılıkla Osmanlı dönemi 16. yy. sonları ya da 17. yy. içinde yapılmış olabileceği kanaati yaygın...

  3. Anadolu’nun yeryüzü cenneti olarak ta nitelendirilen ve Bitlis’te bulunan Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük kalderası görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

    Anadolu’nun yeryüzü cenneti olarak ta nitelendirilen ve Bitlis’te bulunan Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük kalderası görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

  4. Bitlis, Ahlat ilçesindeki Büyük Selçuklu Mezarlığı açık hava müzesi olarak düzenlenmiş. Bir Selçuklu mezarlığı olan Ahlat Mezarlığı, dünyanın en büyük tarihi Müslüman mezarlığı özelliğini taşımakta...

    Bitlis, Ahlat ilçesindeki Büyük Selçuklu Mezarlığı açık hava müzesi olarak düzenlenmiş. Bir Selçuklu mezarlığı olan Ahlat Mezarlığı, dünyanın en büyük tarihi Müslüman mezarlığı özelliğini taşımakta...

  5. Bitlis'in il merkezinde görkemli bir yapı olan Bitlis Kalesi, dik bir yamaçta bulunmakta. Kale, şehrin tarihine ışık tutan yapılardan biri olup, M.Ö. 312 yılıyla tarihlendirilmekte. Büyük İskender'in emri ile Leys Bedlis'in yaptığı kaleyi gezmek biraz zor olsa da sahip olduğu manzara muhteşem. Kale sarp kayalıklara yapıldığı için etrafında savunma hendeği yok.

    Bitlis'in il merkezinde görkemli bir yapı olan Bitlis Kalesi, dik bir yamaçta bulunmakta. Kale, şehrin tarihine ışık tutan yapılardan biri olup, M.Ö. 312 yılıyla tarihlendirilmekte. Büyük İskender'in emri ile Leys Bedlis'in yaptığı kaleyi gezmek biraz zor olsa da sahip olduğu manzara muhteşem. Kale sarp kayalıklara yapıldığı için etrafında savunma hendeği yok.

  6. Bitlis'te beş minare türküsüne ilham veren tarihi Ulu, Gökmeydan, Meydan, Şerefiye ve Aşağı Kalealtı camileri de kent turizminde önemli yer tutuyor. Tarihi dokusunun halen yaşatılmaya çalışıldığı kent merkezinde, M.Ö. 312'de Büyük İskender'in emriyle inşa edilen Bitlis Kalesi ise zaman içinde yapılan çeşitli restorasyonların ardından büründüğü muhteşem görüntüyle halen dimdik ayakta duruyor.

    Bitlis'te beş minare türküsüne ilham veren tarihi Ulu, Gökmeydan, Meydan, Şerefiye ve Aşağı Kalealtı camileri de kent turizminde önemli yer tutuyor. Tarihi dokusunun halen yaşatılmaya çalışıldığı kent merkezinde, M.Ö. 312'de Büyük İskender'in emriyle inşa edilen Bitlis Kalesi ise zaman içinde yapılan çeşitli restorasyonların ardından büründüğü muhteşem görüntüyle halen dimdik ayakta duruyor.

  7. 1589 yılında 5. Şerefhan tarafından şehrin en yüksek meydanında yapılan İhlasiye Medresesi, kentin geçmişteki yüksek eğitim seviyesini de gözler önüne seriyor.

    1589 yılında 5. Şerefhan tarafından şehrin en yüksek meydanında yapılan İhlasiye Medresesi, kentin geçmişteki yüksek eğitim seviyesini de gözler önüne seriyor.

  8. Tatvan ilçesi sınırlarındaki Nemrut Kalderası da içinde bulunan buz mağaraları, buhar bacası, gölleri ve şifalı sularıyla görülmeye değer yerlerin başında geliyor.

    Tatvan ilçesi sınırlarındaki Nemrut Kalderası da içinde bulunan buz mağaraları, buhar bacası, gölleri ve şifalı sularıyla görülmeye değer yerlerin başında geliyor.