Beyazlaşsın derken dişinizden olmayın!

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 28 Aralık 2008 12:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Aslında hiçbir diş macunu dişinizi beyazlatmaz...

Sokak tezgahlarında bile rastlayabildiğimiz, eczanelerden kolayca satın alabildiğimiz diş beyazlatma ürünleri birçok hastalığa neden oluyor. Beyazlatıcı ürünler sadece kullanıldığı gün dişlerde hafif bir parlaklığa neden oluyor...

Özellikle sigara içen kişiler tarafından yoğun olarak kullanılan diş beyazlatma ürünleri tehlike saçıyor. Ağız ve Diş Hastalıkları Uzmanı Altuğ Serçe, "Piyasada bulunan birçok ürün diş etlerinde yanık ve tahrişe neden oluyor" dedi.

DOKTOR ŞART

Diş beyazlatmanın profesyonel ve riskleri olan bir tedavi yöntemi olduğunu anlatan Dr. Serçe, eczaneler ve tezgahta satılan beyazlatıcı ürünleri iyi bilmek gerektiğini belirtti. Ürünlerin tek kalıp halinde hazırlandığı için diş etini koruyucu özellik taşımayacağına dikkat çeken Serçe, "Eczanelerdeki ürünlerin beyazlatıcı özelliği yok denecek kadar azdır. Ancak kullandığınız gün hafif bir parlaklık oluşur. Daha sonra dişleriniz hemen eski rengine geri döner. Yani ödediğiniz tüm para boşa gider" dedi.

JEL KULLANIN

Diş beyazlatmanın iki yolu olduğunu söyleyen Dr. Serçe, şunları söyledi: "Evde kullanılan jeller ve hekim muayenehanesinde uygulanan jeller. Her iki yöntemde de hekiminizin kontrolü ve denetimi altında olmalıdır. Dişlerin beyazlayabilmesi için gerekli işlem, belirli konsantrasyondaki beyazlatıcı jellerin belirli sürelerle dişe temas etmesini sağlamaktır. Ancak bu jellerin dişetine temas etmesi dişetlerinde yanıklara veya tahrişlere yol açabileceği için evde yapılacak uygulamalarda hekim tarafından kişiye özel kalıplar hazırlanmalı, jeller ancak bu kalıplar yardımıyla uygulanmalıdır" dedi.

Kocaman ticari bir yalan

Diş hekimlerinin en sık karşılaştığı sorulardan biri de hangi diş macununun en iyi olduğu ve en çok beyazlığı hangi diş macununun verdiğini anlatan Altuğ Serçe, "Hiçbir diş macunu beyazlatmaz. Macun kullanarak dişlerin beyazlayabileceği, kocaman ticari bir yalandan başka bir şey değildir. Antitartar veya sigara içenlere yönelik üretilen diş macunlarında da yoğun miktarda aşındırıcı maddeler olduğu için uzun süreli kullanımda diş minesine kalıcı zararlar vermektedirler.

KLASİK OLANI SEÇİN

En doğru diş macunu tamamen klasik ve herhangi bir özellik barındırmayan ve mümkünse içinde sodyum loril sülfat (diş macununa köpürsün diye konur ama ağız kuruluğuna yol açar) bulunmayan diş macunu" dedi.

Münevver ÇAKIRTAŞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber