AVEA, şebeke meşgullerle çıldırtmaya başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Şubat 2009 00:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea'nın 55 liraya sınırsız görüşme imkanı veren kampanyası, farklı buluşlarla birleşince GSM sistemini neredeyse kilitlenir hale getirdi

Tempo24'ün haberine göre, Avea'nın yeni uygulamaya koyduğu 55 liralık her yöne sınırsız arama tarifesi, uyanık girişimcilerin fırsattan yararlanmaya başlamasıyla tam bir iletişim krizine dönüştü. Yeni tarifeden hat alan bazı işyerleri, ?Bu lokantadan çorba içene telefon konuşması bedava? benzeri kampanyalar başlattı. Avea'dan diğer GSM operatörlerini aramalarda ciddi sorunlar çıktı. Şu anda Avea aboneleri diğer operatörlere ait bir numarayı aramaya kalktıklarında üst üste ?Şebeke meşgul? yanıtını alıyor.

Avea Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Bölümü'nden Pınar Kaya, yaşanan sıkıntıyla ilgili Tempo24'e şu açıklamayı yaptı:

10 bin dakikayla sınırlı

?Kampanya çok talep gördü. Kampanyamız 10 bin dakikayla sınırlı. Bizim şebekemiz içerisinde birbiriyle sınırsız konuşanlar vardı, onlar devam edebiliyor. Yeni kampanyamızda diğer operatörler yönüne büyük bir talep oldu, tıkanma yaşandı. Diğer operatörlerle birlikte, kapıları genişletmek için çalışma başlattık. Bizimle işbirliği yapıyorlar.

Birkaç gün içinde rahatlama olacağını öngörüyoruz. Ticari kullanım konusu var. ?Gel burada yemek ye, telefon görüşmen bedava' gibi enteresan buluşlar olmuş. ?Telefon görüşmesi bir lira' gibi uygulamalar yapılıyor. Hatlar üçüncü kişilere ticari olarak da kullandırılıyor. Bunları tespit edebiliyoruz. Hukuki çalışmalara da başladık.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber