Bakan Tüzmen'e 1 Nisan şakası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2009 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Mersin'de bir internet gazetesi, 1 Nisan şakası olarak, okurlarına Devlet Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen'in bakanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

"www.mersinsiyaset.com" adresli web sitesi, yaklaşık 1,5 saat önce "Tüzmen İstifa Etti" başlığı ile yayınladığı haber, kısa sürede ilgi çekti ve 100'e yakın kişi tarafından "tık"landı.

AK Parti'nin kentteki 29 Mart seçimlerinden beklediği iddialı sonucu alamadığı ifade edilen haberde, önceki akşam yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Devlet Bakanı Tüzmen'in istifa ettiği duyuruldu.

İstifanın ardından çok sayıda partilinin Ankara'ya giderek, istifanın kabul edilmemesi yönünde talepte bulunacağı vurgulanan haberin en sonunda ise "Haber ne kadar etkili olur bilinmez ama bu haber Mersin siyaset haber sitesinin 1 Nisan şakasıdır" ifadelerine yer verildi.

İnternet gazetesinin İmtiyaz Sahibi Fatih Yıldırım, AA muhabirine, okurlarını günün stresinden uzaklaştırabilmek adına, 1 Nisanı fırsat bilerek böyle bir şaka yapma kararı aldıklarını, haber yayımlandıktan sonra çok sayıda telefon aldıklarını söyledi.

Mersin Tarım Fuarına katılmak üzere kentte bulunan Bakan Tüzmen ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, seçimlerin ardından kendisiyle ilgili olarak "istifa edecek" şeklinde çeşitli iddiaların gündeme geldiğini hatırlatarak, "Yapılan şaka, çok isabetli olmuş. Şakayı yapan arkadaşları yürekten kutluyorum" diye konuştu.

-"Seçimin iptali şakası"

Öte yandan Ankara'nın Kazan ilçesinde, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Kemal Şahin, , mazbatasını almaya gelen Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e, "Son anda yeni bir gelişme oldu, size bildiremedik. Atatürk Mahallesi'nde bulunan oylar üzerine Belediye Meclisi seçimlerini iptal etme kararı aldık" dedi. Bir an için şaşıran Ertürk'ün "Siz nasıl uygun görürseniz öyle olsun" karşılığını vermesi üzerine Hakim Şahin "1 Nisan" şakası yaptığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber