Öğretmen eğitimi başlıyor

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 07:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin bilgisayar okuryazarı olması için Microsoft şirketiyle anlaştı. 5 yıl içinde 600 bin öğretmen uzaktan eğitim yoluyla bilgisayar öğrenecek. Bakanlık, TV kurmak için de arayışta.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "AB ile yüzleşeceğimiz ilk konu bilim, araştırma ve eğitimdir. Bu alanda AB standartlarını yakalamak için birinci, ikinci vitesle değil, dördüncü, beşinci vitesle gitmek zorundayız" dedi. Microsoft Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı, yürüttükleri "Eğitimde İşbirliği" projesi çerçevesinde öğretmenlerin eğitimde bilgisayar teknolojilerini etkin kullanabilmeleri için "Microsoft Öğretmen Eğitim Akademisi" programı başlattı. Çelik, bugün itibariyle 43 bin okuldan 17 bin 800'ünün internete bağlandığını bildirdi.

Çelik, "Hedefimiz 2005 yılı sonuna kadar Türkiye'deki 43 bin okulumuzu internete bağlamaktır. Okullarımıza 84 bin bilgisayar gönderdik. 2005 yılı içerisinde bunun sayısını artırarak göndereceğiz" diye konuştu. Özel sektörün katkılarını alabilmek için gerekli yasal düzenlemeleri yaptıklarını ve birkaç gün önce TBMM'nden geçen bir yasa ile bundan böyle okullara bilgisayar hibe eden vatandaşların KDV'den muaf tutulacağını belirten Çelik, 2005 yılında bilgi teknolojisine sahip olmayan okul sayısının bir hayli azalacağını ifade etti.

Sendikalardan eğitime destek geliyor

Bakan Hüseyin Çelik, kısa bir süre önce Ziraat Bankası'nın eğitime destek kampanyası çerçevesinde 2 trilyon lira bağışta bulunduğunu ve bu parayla satın alınan bilgisayarların 15-20 gün içerisinde yerlerine ulaştırılacağını duyurdu. Çelik, sendikalar kanununda yaptıkları bir değişiklikle sendikaların eğitime destek vermesini yasal olarak mümkün hale getirdiklerini belirterek, "Tekstil İşverenleri Sendikası böyle bir düzenleme yapılması halinde 30 milyon dolarlık bilgisayar satın alıp, okullarımıza hibe edeceğine dair sayın Başbakan huzurunda söz verdi." diye konuştu. Çelik, "Eminim ki, birkaç yıl içerisinde bilgisayar okur yazarı olmayan öğretmenimiz kalmayacaktır" dedi.

Dizüstü ihalesi 10 Ocak'ta

Milli Eğitim Bakanı Çelik, her öğretmene bir dizüstü bilgisayar projesine ilişkin bir soru üzerine, "Vakıfbank ile bir protokol imzaladık. 10 Ocak'ta ihalesi yapılıyor" dedi. Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'nın interaktif bir televizyon kanalı sahibi olmak istediğini ve bunun için teşebbüsleri olduğunu da söyledi. Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan da, Microsoft'un dünyada eğitimde işbirliği anlaşmalarına 250 milyon dolar para ayırdığını da bildirdi. Verilen bilgiye göre, 5 yıl içinde 600 bin öğretmene uzaktan eğitim yoluyla ulaşması planlanan programa, ilk duyurudan sonra 3 bin okul başvurdu.

'Barışın yolu eğitim'

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği'nin (TÖDER) Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki 2. Olağan Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen ''Kültürler Arası Diyalogta Eğitimin Önemi'' konulu panelin açılışında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''AB'ye giriş sürecinde hizmet ettiğimiz meselelerden birisi de kültürel çeşitlilik, kültürler ve medeniyetler arası diyalogdur" dedi. Türkiye'nin genç nüfusuyla övündüğünü de ifade eden Çelik, ''Ama genç nüfusumuz eğitimli değilse, sırtı pek karnı tok değilse, insani değerlerle beslenmemişse, o gençlik başımıza bela olur'' diye konuştu.

Hükümetin son 2 yıldır Türkiye'nin bütçesinin büyük bir bölümünü eğitime ayırdığını bildiren Çelik, "Kültürler arası diyaloglarda farklılıklara rağmen insanların huzur ve barış içerisinde bir arada yaşamasının yolu eğitimdir" dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber