Uzman erbaşlar özlük hakları için Meclis'e yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2010 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te sözleşmesi biten bir grup uzman çavuş, özlük haklarının verilmesi için omuzlarında taşıdığı Türk bayrağı ile Meclis'e yürüdü.

Meclis önünde İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulunan eylemciler, 45 yaşını dolduran uzman çavuşlara emeklilik haklarının verilmesini istedi.

Yaş haddinden dolayı sözleşmesi sona erip işten çıkarılan ve emeklilik hakkı isteyen yaklaşık 20 uzman erbaş Meclis Dikmen kapısı önünde bir araya geldi. Grup üyeleri, "Vatan sana canım feda" şeklinde slogan atarken, omuzlarında ve ellerinde Türk bayrağı taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Kadir Zengin, 45 yaşına gelince kendi kaderlerine terk edildiklerini öne sürerek, devletin her kademesinde çalışanların emeklilik hakkı olduğunu, ancak uzman çavuşların bu hakka sahip olmadığını söyledi.

Önceki gün bazı bakanlıklara ve Başbakan'a dilekçe verdiklerini belirten Zengin, "Neyin ne olduğunu biliyoruz. İstenirse uzman erbaşların bu mağduriyetlerine iki günde son verilebileceğini de biliyoruz. 3269 sayılı uzman erbaş kanunundan kaynaklanan sorunlarımızın, bir an önce, gerekli düzenlemelerin yapılarak giderilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bazı uzman çavuşlar da artık bu çığlıkların son olduğunu ve seslerinin duyulmasını istediklerini söyleyerek, duruma tepki gösterdi.

İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulunan uzman çavuşlar daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber