Astsubay Ergenekon'dan tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2010 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından sorgulanan astsubaylardan Murat Y. tutuklanırken, diğer astsubay Ahmet S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Erzincan'da Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Astsubay M.Y. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan'da gözaltına alınan Yaylabaşı Jandarma Karakol Komutanı Astsubay M.Y., yaklaşık 5 saat süren ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Savcı Şanal daha sonra ise 3. Ordu Karargâhı'nda görevli istihbarat Astsubay A.S.'nin sorgusuna başladı.


Erzincan'da, "Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan 2 astsubay, Erzurum Adliyesine getirildi.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca, Erzincan'da yürütülmekte olan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Erzincan Merkez Komutanlığı'nda bir süre tutulduktan sonra Erzurum'a getirilen jandarma karakol komutanı Astsubay M.Y ile 3. Ordu Komutanlığında görevli Astsubay A.S, bu sabah Erzurum Adliyesine getirildi.

Astsubayların burada Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınacağı kaydedildi.

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında 8 Şubat 2010'daki operasyonla Erzincan Avcılar Derneği Başkanı Y.B ile jandarma karakol komutanı Astsubay M.Y ve 3. Ordu Komutanlığında görevli Astsubay A.S gözaltına alınmış, Y.B dün Erzurum'da çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber